Hoe maak je een blik open zonder blikopener?

In de video zie je hoe je eenvoudig zonder blikopener toch het blikje kan openen. Dat is gelijk een stuk goedkoper dan het kopen van een blikje waar wel een lipje aan vast zit om het te openen. Het principe is heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is een lepel en een klein beetje spierkracht om een blik open te krijgen zonder blikopener.

De hele truc komt erop neer dat je de lepel gebruikt om een opening aan de bovenzijde te forceren. Heb je de opening gemaakt, dan is het een kwestie van rond gaan met de lepel. Op die manier open je zonder noemenswaardige inspanningen het blikje en kun je alsnog je maaltijd gaan bereiden.

Mocht je nu denken dat je over enorm veel kracht moet beschikken, dan valt dat wel mee. De meeste blikjes hebben zelfs een breuklijn zodat het vrij eenvoudig te openen is met een lepel. Houd er wel rekening mee dat het deksel van het blikje enorm scherp is. Ben je met je kids op vakantie, dan is het een goed plan om het direct na gebruik weg te gooien. Op die manier voorkom je lelijke verwondingen door de scherpe rand.

Fan van meer lifehacks? Zie dan wat de beste manier is om je sokken op te vouwen.

(Bron: DIYvandaag)