Een heerlijke ijskoffie maken
Terwijl heel Nederland ‘last heeft’ van de tropische temperaturen, is iedereen op zoek naar de nodige verkoeling. Het is bij warm weer aangeraden warme dranken te drinken, omdat dit het meest verkoelende effect heeft. Je lichaam warmt namelijk tijdens het drinken van je warme drankje op, waardoor het erna koeler aanvoelt. Het beste werkt warme thee, maar een kop koffie is dus ook helemaal geen slecht idee. Toch begrijpen we goed als je nu even echt niet moet denken aan iets warms, maar je juist gaat voor een verfrissend, ijskoud drankje. Doen we zelf immers ook. Als je toch je dagelijkse cafeïne niet wil missen, is er een oplossing: ijskoffie. Hieronder vind je vijf keer een recept voor een heerlijke ijskoffie. Daar kom jij die warme zomer wel mee door
Naturel ijskoffie
Benodigd voor deze ijskoffie:
- 2 kopjes cappuccino
- 2 theelepels rietsuiker
- 200 ml volle melk
- IJsblokjes
Je laat eerst de twee theelepels rietsuiker in de nog warm zijnde cappuccino verdwijnen. Giet hierna de volle melk erbij en roer goed. Vervolgens voeg je de ijsblokjes toe en is het genieten geblazen.
Chocolade ijskoffie
Voor deze ijskoffie heb je nodig:
- 1 kopje espresso
- 1 bolletje chocolade-ijs
- Chocolade nibs
- Crushed ice
Je gooit alle ingrediënten bij elkaar in een blender. Laat bij het mixen voor de chocola zijn werk doen. Deze ijskoffie is heel eenvoudig te maken als je alle ingrediënten hebt. Je kan de koffie nog kouder houden door middel van ijs in de koffie. Zorg er dan wel voor dat het wat grotere brokken ijs zijn.
Gezoete ijskoffie
Nodig voor deze ijskoffie haal je het volgende in huis:
- 150 ml water
- oploskoffie
- Een aantal schepjes suiker
- 100 ml koude melk
- rietsuiker
De eerste stap die je neemt: vermeng de 150 ml water, oploskoffie de schepjes suiker met elkaar. Als dit gedaan is, is het tijd voor de tweede stap: Je vermengt de 100 ml koude melk met de rest. Roer goed en met ijsblokjes kan de ijskoffie altijd nog kouder gemaakt worden. Voeg hier nog wat extra rietsuiker aan toe om je drankje heerlijk zoet te maken.
Caramel ijskoffie
Voor deze ijskoffie is benodigd:
- 140 ml melk
- 3 schepjes koffiepoeder
- 4 schepjes suiker
- Karamel
- Crushed ice
- Opgeklopte slagroom
Gooi de 3 schepjes koffiepoeder en de 4 schepjes suiker bij de 140 ml melk. Voeg hier vervolgens ook de karamel en crushed ice aan toe en gooi het geheel in de blender. Als laatste doe je er de opgeklopte slagroom erbovenop. Deze toplaag kan je nog extra feestelijk maken met een laagje karamelsiroop. Voeg zo nodig extra ijsblokjes toe.
Chocolate chip ijskoffie
De ingrediënten voor deze ijskoffie:
- 1 kopje espresso
- 1 bolletje chocolade ijs
- 1 bolletje vanille ijs
- Chocolate chip cookies
Zorg eerst dat je de chocolade koekjes goed in kleine stukjes breekt. Vervolgens kunnen ze met twee bolletjes ijs en het kopje espresso de blender in. Uiteraard kan je nog chocoladesaus toevoegen en koelen met ijsblokjes als dat nodig is.
Wil jij met deze ijskoffies pas écht de baas van kantoor zijn? Laat dan je mokken bedrukken met een eigen foto of kenmerkende tekst. Zo ben jij de real-life Louis Litt.
Liever een hapje eten? Misschien is dit bier gerecht wat voor jou.