Lyon

Een minder druk bezochte stad dan Parijs, maar wel een van Frankrijks grootste steden. Unesco vindt Lyon ook waardig, en plaatste het centrum in 1998 op de werelderfgoedlijst. Waarom moet jij naar Lyon? Je wilt de Notre-Dame de Fourvière en de kathedraal Saint-Jean-Baptiste zien, en de 33 bruggen die over de rivieren de Rhône en Saône liggen bewandelen. O ja, vergeet de Romeinse bouwwerken op de heuvel niet. Pracht stad.

lyon-france-9

Huttentocht

Bakken op de Côte d’Azur kan altijd nog. Een toffe huttentocht is iets wat iedere man gedaan moet hebben. Doe dit zomers in Mercantour. Dit is een natuurgebied gelegen aan de zuidelijke kant van de Alpen. Hierdoor is het vaak goed weer, dus kan je nog een beetje tannen terwijl je als een berggeit de Europees hoogste gebergte trotseert. Zo’n huttentocht duurt vijf dagen, waarbij je dagelijks 3 tot 5 uur loopt. Trek je favoriete bergschoenen aan, gooi je cargo broek in de achterbak en hutten maar! Het kan druk zijn, dus reserveren is aan te raden. Amusez-vous!

 huttentocht-1

Warmwaterbronnen

Mocht je het koud hebben, want dat kan gebeuren als het tien graden vriest, zijn de Alpen uitgerust met een aantal zalige spa’s. Les Grands Bains bijvoorbeeld, wat een natuurlijke warmwaterbron is in het dorp Monetier-les-Bains, onderdeel van skigebied Serre Chevalier. Kijkend op gewitte bergtoppen kan jij je hangen in water van 37˚C. Constant 37˚C. Dat wil je.

spa

En niet te vergeten:

sexy foto’s van dit heerlijke stuk land.

alpen-13 alpen-14 alpen-15 alpen-16 alpen-18 alpen-19 alpen-20 alpen-21 alpen-22 alpen-23 alpen-24 B-12 alpen-26 alpen-27 alpen-28 alpen-29 alpen-30 alpen-31 alpen-32 alpen-34 franse-alpen-1 franse-alpen-2 franse-alpen-3 franse-alpen-4 franse-alpen-5 franse-alpen-6 franse-alpen-7 franse-alpen-8 franse-alpen-9 franse-alpen-10

Check hier waarom ook Noorwegen op jouw bucketlist moet.