1. De stof

Bij het vinden van het juiste pak is het belangrijk dat je kiest voor de juiste stoffen. De stof van een kwaliteitspak is ademend, zacht en sterk. Een kwaliteitspak herken je aan de natuurlijke materialen. Laat de polyester variant in de winkel hangen en kies voor: zijde, wol, katoen, of een combinatie hiervan. Denk ook goed na in welk seizoen je je pak wilt dragen en pas de stof daar op aan.

Suit Man Man

2. De pasvorm

Wil je er goed uit zien in een pak, dan is een goede pasvorm van essentieel belang. Let hierbij op de lengte van je jasje: deze moet minimaal tot aan je vingers van je gebalde vuist komen. Daarnaast is het belangrijk dat je jasje bij de schouders goed zit. Zo is het belangrijk dat er geen kreukels ontstaan door te veel spanning, maar ook dat je jasje niet te los om je schouders hangt. Bij het kiezen van de juiste broek, is het belangrijk dat de lengte niet korter is dan vier centimeter boven je wreef, en niet langer is dan tot op je schoenveter.Alle kwaliteitspakken worden zorgvuldig afgewerkt. Je moet hier bij het kopen van een pak dus ook goed op letten. Kijk of de naden plat liggen, of er de juiste knopen zijn gebruikt (het liefst gemaakt van natuurlijke materialen) en of het pak aan de binnenkant mooi is afgewerkt. Je wilt je jasje namelijk ook open kunnen dragen.

afwerking pak Man Man

3. De afwerking

Een kwaliteitspak herken je dus aan de juiste afwerking, de juiste materialen en een goede pasvorm. Het vinden van een kwaliteitspak kan even wat tijd en geld kosten maar als je het juiste pak hebt gevonden dan kan je er ook jaren mee doen. We hebben alvast een aantal pakken voor je geselecteerd om je op weg te helpen

Pak 2 Man Man

Hutson4/Gander1 driedelig slim fit kostuum met micro dessin

HUGO BOSS €650 Shop nu
Pak 3 Man Man

Hudson gemêleerd slim fit pak met zijde

SUITSUPPLY €350 Shop nu
Pak Bijenkorf Man Man

Lazio gemêleerd slim fit pak met zijde

SUITSUPPLY €350 Shop nu
Double breasted Blazer Man Man

Easton shaped fit double breasted-colbert

VAN GILS €350 Shop nu
Shirt Suit Man Man

STOCKHOLM

NOLSON €50 Shop nu
Accesoire Man Man

Armband met tijgeroog

PROFUOMO €35 Shop nu
Pantalon 6 Man Man

Laurent pantalon in wolblend

SAMSØE & SAMSØE €130 Shop nu
Schoen instapper Man Man

Loafer van suède

VAN BOMMEL €240 Shop nu
Shoe 2 Man Man

Brogues In Black

Red Tape €70 Shop nu

 

Heb je binnenkort een bruiloft? Lees dan: wat te dragen naar een zomerbruiloft.