Droog haar

Droog haar is één van de herkenbare haarproblemen onder mannen. Dit kan worden veroorzaakt door een heleboel dingen zoals het overmatig gebruik van shampoo, het te heet wassen van je haar, het gebruik van op alcohol gebaseerde stylingproducten, het overmatig föhnen of veel blootstelling aan de zon. Vaak kan de oplossing iets eenvoudigs zijn. Een behandeling met olijfolie kan enorm droog haar ten goede komen. Gewoon een kleine hoeveelheid olijfolie opwarmen en door het haar masseren. Dit doet wonderen. 

herkenbare haarproblemen stijltips MAN MAN
Foto via Instagram @Davidbeckham

Dik haar

Waar veel mannen een moord doen om dik haar te hebben, ben jij de dagelijkse struggle zat. Net teveel volume kan al snel eruitzien als een onverzorgde bos haar. Een simpele manier om dik haar te controleren, is natuurlijk om het kort te houden. Mid-length stijlopties werken echt gewoon niet zo goed. Wanneer jij houdt van lang haar, heb je meer speling voor producten en je haar vast te maken. Voor dik haar wordt een goede pommade of clay aanbevolen. Gebruik slechts een kleine hoeveelheid van je haarproduct. Zo behoud je de natuurlijke look.

herkenbare haarproblemen stijltips MAN MAN
Foto via Instagram @Erik.forsgren

De Cowlick

Een cowlick is vaak die ene irritante kleine pluk van je haarbos. Deze lijkt te groeien in de andere richting dan de rest en gewoon wilt gewoon niet op de juiste plek liggen. De cowlick is vaak aanwezig op de kroon, maar kan overal op het hoofd voorkomen waar de groeirichting een tegenstellende weg vormt. Het onderzoeken van de richting van de haargroei kan ook nuttig zijn. Als dit is gelukt kun je proberen het te kammen in tegengestelde richting. Voor degenen die willen short gaan, een Ivy League kapsel is vaak een geweldige optie. Dit is een opgeschoren herenkapsel met een scheiding. Stijlvol een eenvoudig te stylen. 

herkenbare haarproblemen stijltips MAN MAN
Foto via Instagram @Alexcosta_

Kroes Krullend

Je bent blessed met bos krullen, maar met droog haar kom je niet ver.. Om kroezen onder controle te houden en het volume te verminderen, werk je met de juiste stylingproducten. De truc is om het product op het haar aan te brengen wanneer het nat is, dit zal helpen bij het verminderen van je kroes. Het is ook belangrijk om niet te vaak krullend haar te wassen. Velen vragen zich af: is elke dag je haar wassen slecht voor je? 

Door de juiste shampoo en conditioner te gebruiken heb jij meer baat bij een goed verzorgende uitstraling en zeg je vaarwel tegen je haarproblemen. 

herkenbare haarproblemen stijltips MAN MAN
Foto via Instagram @Rowanrow_

Grijs Haar

Voor veel mannen is het ontdekken van de eerste grijze haren één van de grootste haarproblemen. Het kan zelfs een flinke aanslag op hun zelfvertrouwen zijn. Omgekeerd beschouwen veel mensen een volle kop grijs haar als aantrekkelijk. Voordat je besluit jouw grijze haar te verven, moet je rekening houden met het volgende; laat je haar verzorgen bij bedrijven die verstand hebben van natuurlijke kleur en producten en die hier professioneel mee om kunnen gaan. Je haar is namelijk je visitekaartje. Als je ervoor kiest om thuis te kleuren, koop dan een specifiek product voor mannen en lees de instructies goed door voordat je begint.

herkenbare haarproblemen stijltips MAN MAN

Echter zijn er nog ergere problemen dan de bovenstaande, denk aan dunner wordend haar. Dit zijn de beste tips om haartuival tegen te gaan.