Is bruin worden in de zon wel een goed idee?

Hoewel veel mensen streven naar een gebruinde huid, is het belangrijk om te begrijpen dat dit streven niet zonder risico’s is. Blootstelling aan de zon kan schadelijke effecten hebben op de huid, zelfs als het resulteert in een mooie bruine teint.

Ultraviolette (UV) straling, zowel UVA als UVB kan de huid beschadigen en leiden tot vroegtijdige veroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes en een slappere huid. Het kan ook het risico op ernstige ziekten als huidkanker verhogen. Ondanks deze risico’s doen we toch elke zomer weer ons best om er zo bruin mogelijk uit te zien.

Jacob Hooy Haarlemmer Bruin is te bestellen op Bol.com

Als je toch die mooie bruine teint wil maar niet te lang in de zon wil blijven, kun je met hulpmiddelen al een eind komen. Het merk Jacob Hooy heeft de lijn Haarlemmer Bruin gemaakt. Met dit product kun je al binnen een paar uur mooi bruin worden. Haarlemmer Bruin bevat zorgvuldig geselecteerde natuurlijke grondstoffen zoals olijfolie, kokosolie en bergamotolie en bevat verder geen conserveringsmiddelen. De substantie wordt door de warmte snel vloeibaar waardoor je het goed smeerbaar wordt. Je hoeft maar één keer te smeren en dan met tussenposen in de zon te zitten. Je kunt de Haarlemmer Bruin van 150 ml al voor €12,63 euro bestellen op Bol.com.

Bruin worden met Haarlemmer-bruin-50-ml product sneller verkleuren dan ooit

Gebruik altijd een SPF

Belangrijk om te weten is dat de Haarlemmer Bruin géén beschermingsfactor (SPF) heeft en het je huid dus niet beschermt terwijl het je helpt bruin te worden. Het is daarom goed om ook een product met SPF te gebruiken om toch bruin te worden maar de risico’s terug te dringen. Jacob Hooy heeft ook een Haarlemmer Bruin uitgebracht met factor 20 die je huid tijdens het zonnen ook beschermd door de aanwezigheid van UVA en UVB filters.