Maar ook binnen jachten heb je natuurlijk weer verschillende categorieën, wanneer je kijkt naar prijs, grootte en luxe. Een wat kleinere jacht kun je tweedehands bijvoorbeeld al kopen voor een bedrag van rond de 1 miljoen euro, maar je hebt ook jachten die de 50 miljoen euro grens eenvoudig overschrijden.

 

De grootste jacht ter wereld

De grootste jacht die op dit moment de wateren bevaart is de ‘Azzam’. Deze boot werd gebouwd door het Duitse ‘Lürssen Yachts’ en is maar liefst 180 meter lang. De boot ligt al sinds 2013 op het water en wordt bezit door Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Zijn jacht heeft werkelijk alle luxes die je op een boot wil hebben, maar deze zal niet lang meer de allergrootste en de meest luxe jacht op zee ter aarde zijn. dit record wordt namelijk verbroken door een nieuwe toetreder.

De ‘Somnio’ superjacht

Binnenkort is daar namelijk de ‘Somnio’. Het luxe jacht zal 222 meter lang worden en volgens de verwachtingen in 2024 voor het eerst te aanschouwen zijn op zee. De boot is zo groot dat zelfs superjacht eigenlijk een te klein woord is.

Onlangs werd door Winch Design, de ontwikkelaar van de jacht, naar buiten gebracht wat er op de jacht allemaal te vinden is. Zo zitten er op de boot 39 luxeappartementen en deze worden verkocht voor een bedrag van 11,2 miljoen euro per appartement.

Daarnaast heeft het jacht een wijnkelder waar maar liefst 10.000 verschillende flessen te vinden zijn. Van deze flessen kan genoten worden in 1 van de verschillende restaurants of bars aanwezig op de boot. Uiteraard met verschillende badplaatsen, fitnessgelegenheden en een opslag voor enkele kleinere boten om naar het land te varen. Eigenlijk alles wat je kan bedenken zal op dit monster aanwezig zijn, bizar!

Naar verluidt zal de boot zo’n 600 miljoen dollar kosten. Stel je verkoop alle 39 appartementen, dan heb je dus alsnog ruim 150 miljoen dollar nodig. Het luxe jacht van Jeff Bezos is er bijna niks bij.