Grootste indoor kartbaan ter wereld

Het gaat om een kartbaan gelegen in New Jersey. Supercharged Entertainment Edison is een geavanceerd entertainmentcomplex verspreid over 16 hectare. In het hart van de faciliteit bevindt zich ’s werelds grootste indoor kartbaan met zelfs meerdere niveaus. Het beslaat 131.000 vierkante meter en beschikt over twee uniek ontworpen tracks. Beide zijn ruim een kwartmijl lang en hebben 25 hoogteverschillen. Alsof dat nog niet genoeg is, creëren ze, wanneer ze worden gecombineerd, een ‘Supertrack’ van 80.000 vierkante meter. Kortom, het is een reusachtige baan.

 

Verschillende tracks en niveaus

‘Track One’ is 491,5 meter lang, met een maximale spoorbreedte van omgerekend iets minder dan 8 meter. Bij ‘Track One’ worden de kartvaardigheden wel echt op de proef gesteld. Zo zijn er vijf bochten naar links en acht bochten naar rechts. Je kunt dus niet eventjes rechtdoor rijden en kijken hoe het allemaal gaat. Je moet wel echt scherp zijn en op tijd sturen voor die bochten.

‘Track Two’ is daarentegen iets langer en meet een totale lengte van 542,85 meter. Wel is het even breed als ‘Track One’, maar heeft acht bochten naar links en vier bochten naar rechts. Beetje de spiegel van ‘Track One’ als het ware.

grootste indoor kartbaan

Volgens de website van het complex biedt Supercharged twee basisrijniveaus: ‘Pro Speed’ en ‘Semi-Pro Speed’. Pro Speed is ontworpen voor ervaren bestuurders van 16 jaar en ouder, terwijl Semi-Pro Speed is ontworpen voor de onervaren bestuurders en iedereen onder de 15 jaar. Dit wel allemaal pas wanneer je ‘groot’ genoeg bent, dat is wanneer je zo ongeveer 1,50 meter lang bent.

Meer dan alleen karten

Elke race duurt zeven minuten, waardoor de winnaar uitgeroepen wordt op basis van de snelste ronde en niet op basis van positie. Dan komt er ook nog eens bij dat ze focus houden op het milieu, de karts zijn namelijk allemaal elektrisch. Hierdoor produceren ze logischerwijs geen uitstoot.

En daar blijft het niet bij. Het complex herbergt niet alleen ’s werelds grootste kartbaan, maar beschikt ook over 19 bijlwerpbanen en een speelhal van twee verdiepingen met bijna 160 games, waaronder een paar met VR. Ook is er een spannende ‘Drop & Twist Tower’-attractie, een botsauto-arena en een full-service restaurant genaamd Burgers & Brews. Al weten wij niet zeker of het handig is om te eten voordat je volle bak gaat karten of botsen.