Date blunders voor mannen

Mannen zijn vaak volhardend en daar is niks mis mee. Het wordt wel een probleem als de vrouw in kwestie duidelijk nee heeft gezegd en je pogingen om haar te versieren niet op prijs stelt. Heb je een date gehad en is er in haar beleving geen klik, accepteer dat gewoon. Het nadeel is namelijk dat je anders snel een imago gaat opbouwen van een man die geen nee wenst te horen. Dat gaat zeker niet in je voordeel werken.

Nee is gewoon nee

Natuurlijk, als een vrouw nee zegt, dan bedoelt ze natuurlijk misschien. Fout! Als een vrouw nee zegt, is dat geen aansporing om het toch te willen proberen. Het betekent niet “nu niet”, “misschien later”, “misschien” of zelfs een verborgen “ja”. Het betekent echt nee. Het negeren van haar “nee” en denken dat het iets anders betekent dan “nee” is beledigend en grof. Be a gentleman.

Proberen om aardig te zijn

Er is een verschil tussen aardig zijn en aardig gevonden worden. Als jij je best moet doen om aardig te zijn, speel je eigenlijk een spel waarbij er maar een verliezer kan zijn: jij. Als je echt punten wil scoren, wees dan gewoon jezelf. Het risico is levensgroot dat je namelijk op een ander moment goed door de mand valt en dan is alle moeite die je hebt gedaan voor niks geweest. Een andere reden om vooral niet je best te doen om aardig te zijn, is dat je daarmee snel in de ‘friendzone’ belandt. Daar wil je dus helemaal niet belanden, want dan is de slaapkamer wel erg ver weg.

Botheid gaat niet werken

Een van de nadelen van Nederlanders is dat we direct zijn. Dat kan handig zijn als je op een terrasje zit en je jouw favoriete bier wil bestellen, maar in de communicatie met je date moet je de zaken toch wel wat tactvoller aanpakken. Goed bedoelde opmerkingen over haar uiterlijk worden niet (altijd) gewaardeerd, dus laat ze achterwege. Hoe leuk je het ook vindt dat ze een flink achterwerk heeft, pas er mee op. In de meeste gevallen sla je de plank volkomen mis.

voorkomen eerste date

Wees gewoon jezelf

Hoe goed bedoeld ook, het advies om ‘gewoon jezelf’ te zijn, werkt vaak niet. Een vrouw wil graag onder de indruk zijn van je verschijning en je houding. Alleen jezelf zijn, helpt dan niet. Zorg er dus voor dat je authentiek bent en de beste versie van jezelf! Kortom, laat je zien zoals je bent, maar dan wel in je beste vorm. Dat betekent dus niet dat je moet komen opdagen in je trainingsbroek die je anders elke dag draagt. Wees origineel en eerlijk, maar ga je niet anders voor doen dan je bent.

Oppervlakkige complimenten

Haar complimenteren is verstandig, maar zorg ervoor dat je het ook meent. Dat gezegd hebbende zul je wellicht denken dat je punten scoort door te zeggen dat ze er leuk uit ziet. Op zich niets mis mee, maar het is weinig origineel. Waarschijnlijk hoort ze dat wekelijks en dus zul je met iets meer moeten komen om indruk te maken. Laat door je complimenten duidelijk weten dat je geïnteresseerd bent in haar. Doe je dat op de juiste manier, dan zal ze je inspanningen gegarandeerd waarderen.

Haar contacteren

Waarschijnlijk is dit het lastigste onderdeel van het daten. Heb je een leuke date gehad en smaakt het naar meer, laat het haar dan subtiel weten. Een oppervlakkige opmerking als ‘ik vind je echt heel leuk’, gaat dan niet werken. Hoe dan wel? Door contact met haar op te nemen. Hier bestaan geen vaste regels voor, maar wacht in ieder geval niet te lang. Heb je haar na twee dagen nog niet gebeld of gesproken, dan zal ze snel denken dat je interesse minimaal is. Vrouwen houden namelijk stiekem wel van aandacht, mits je het goed aanvoelt.