Vrijstaande woning in Oosternijkerk staat te koop

Er weer een bijzondere vrijstaande woning online gekomen op Funda. Dit keer in het prachtige Oosternijkerk in het Noordoosten van Friesland. Misschien ligt dat net wat verder weg dan je had gehoopt, maar je krijgt er ook een hoop voor terug.

De vrijstaande opknapper heeft een perceel van wel 195 m2 waarvan 54 m2 woonoppervlakte. De woning heeft twee woonlagen met in totaal drie kamers waarvan twee slaapkamers. Er is één badkamer aanwezig maar er is ook nog een apart toilet te vinden. De vrijstaande woning ligt net buiten de bebouwde kom van Oosternijkerk en brengt dus veel rust met zich mee. Je kijkt uit op een prachtige weide dat doorloopt tot aan de Waddenzijdijk.

Het enige minpuntje (of misschien juist wel pluspuntje) is dat de woning zich in een hele slechte staat van onderhoud verkeert en je de woning wel helemaal zou moeten renoveren om er in te kunnen leven. Wat dan wel weer erg fijn is, is de koopprijs: deze vrijstaande opknapper staat namelijk te koop voor maar €75.000,-.

Vrijstaande opknapper Oosternijkerk

Wat vertelt de advertentie op Funda?

Ondanks dat de vrijstaande woning een enorme opknapper is, biedt de locatie wel veel ruimte om uit te breiden. Bij binnenkomst op de begaande grond kom je meteen in de keuken terecht. Vanuit de keuken loop je rechts de woonkamer in. De woonkamer heeft een open haard en heeft een prachtig balkenplafond. In deze ruimte bevindt zich ook de rest van het huis door middel van een halfronde doorgang. Door deze doorgang kom je terecht in de gang met de badkamer en een trap naar de eerste verdieping.

Vrijstaande opknapper woonkamer

De badkamer is klein van stuk maar heeft wel een prachtig ouderwets ligbad en wastafelmeubel. Via de trap in de hal kom je op de eerste verdieping terecht met een doorloopslaapkamer met vaste kast en de tweede slaapkamer. De doorloopslaapkamer heeft een deur naar de gang maar ook een deur naar de tweede slaapkamer. Zo moet je dus door deze ruimte heen lopen om bij de tweede slaapkamer te komen.

Als laatste zit er nog een stenen schuur aan de woning vast gebouwd. Deze heeft een cv-opstelling maar of deze het ook nog doet is onbekend. De schuur heeft een oppervlakte van ongeveer 12 m2 en kan ingericht worden zoals je zelf wilt.

Deze vrijstaande opknapper is dus ook écht een opknapper. De vraagprijs is misschien wat aan de lage kant maar er worden nog meer kosten gemaakt om het huis om te toveren naar een prachtige vrijstaande woning. Ga jij de uitdaging aan? De woning is te vinden aan de Langgrousterwei 53 te Oosternijkerk, Friesland. Zie hieronder een aantal foto’s (Funda). (Update: de huidige status is ‘verkocht onder voorbehoud’)

Vrijstaande opknapper6 Vrijstaande opknapper3 Vrijstaande opknapper8