Lekker genieten van een kwalitatief goede en goedkope vodka

De van oorsprong Russische drank wordt de laatste jaren steeds populairder. Dat komt niet alleen door de beroemde skrewdriver cocktail, ook wel bekend als de vodka-jus d’orange. Deze drank kun je namelijk ook gebruiken voor talloze andere vodka cocktails of om het gewoon zo te drinken. Om je creativiteit een flinke boost te geven vertellen we je graag welke goedkope vodka beschikbaar is voor een beperkt budget.

Organika Vodka – 21,95 euro

Dat vodka zeker niet ongezond is voor het lichaam weten we dankzij Organika Vodka. Deze Russische vodka bevat behalve water uit het Baikalmeer ook een extract van de Siberische lariks. Dat extract fungeert als een natuurlijk antioxydant wat weer een positieve invloed heeft op het menselijke imuunsysteem.

Blackwoods Premium Vodka – 23,95 euro

De Russen mogen wellicht bekend staan om hun vodka van hoge kwaliteit, maar ook andere landen produceren een zeer goede vodka. De Blackwoods Premium Vodka is een Engelse variant die het zeker niet onder doet van zijn Russchische concurrenten. De vodka is vijf keer gedistilleerd en is door middel van ‘infusing’ voorzien van subtiele hinten van verschillende planten. Zo treffen we Meadow Sweet, Sea Pink, Angelica en Marigold in het smaakpalet aan. Dit zorgt voor een indrukwekkende zachte en ronde smaak. Al met al: een lekkere en goedkope vodka van Engelse bodem.

goedkope wodka lekker prijs kwaliteit

Gorbatschow Black – 19,95 euro

Voor de slimmeriken onder ons, nee deze vodka wordt niet geproduceerd door de voormalige leider van het oude Rusland. Sterker nog, het komt nog geeneens uit Rusland, maar uit Duitsland. Een kleine waarschuwing is overigens wel terecht, deze vodka bevat maar liefst 50 procent alcohol en dus minder geschikt om puur te drinken. Op zich geen probleem, deze vodka komt prima tot zijn recht als basis voor een geweldige cocktail.

Cariel Vanilla – 17,95 euro

Naast de ‘gewone’ vodka is er een ruime keuze uit bijzondere variaties met een licht smaakje, bijvoorbeeld de Cariel Vanilla. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een vodka met lichte vanille-accenten. Dit verklaart dan ook gelijk de licht gouden kleur. Het krachtige aroma heeft duidelijke vanille tonen en op de achtergrond proef je de subtiele hinten van hazelnoot.

Russian Standard Vodka – 16,49 euro

Net als voor wijnen en whisky’s zijn er ook wedstrijden voor vodka, bijvoorbeeld de International Spirits Challenge 2018. Uit maar liefst 1.500 inzendingen werd deze vodka gekozen tot de allerbeste in de categorie ‘vodka op tarwe basis’. Deze vodka wordt al sinds 1894 gemaakt volgens het originele recept. De smaak is opvallend zacht doordat er gebruik wordt gemaakt van het bijzondere ijswater uit het noorden van Rusland. Veel interessanter is de prijs: 16,49 voor een absoluut topproduct.