We hebben een aantal tips geselecteerd die jou niet alleen in je twintiger jaren gezond houden, maar waar je later ook profijt van hebt.

Maak een routine en houd je hieraan

In het begin van je twintiger jaren is het lastig om je sociale leven en een vast sportroutine te combineren. Je begint net of bent net begonnen met de start van je carrière, dit maakt het niet makkelijker. Voor een gezond lichaam is het belangrijk dat je iedere dag een uurtje intensief beweegt. Dit zorgt ervoor dat je energieniveau op één lijn blijft, dit is weer belangrijk omdat je stofwisseling later in de twintig achteruit gaat.

Creëer een gebalanceerd dieet

Het is belangrijk dat je in je twintiger jaren een goed dieet heb zodat je lichaam de juiste voedingstoffen krijgt. Hierdoor krijgt onder andere je immuunsysteem een boost. Ook hier is het belangrijk dat je rekening houdt met een routine, een goed gevarieerd ontbijt is key. Probeer ook de dagen dat je alcohol drinkt te minderen, houd het op twee dagen in de week.

Gezondheidtips man man

Zorg dat je mentaal gezond bent

Uit onderzoek is gebleken dat mannen in hun twintiger jaren vaker sterven aan zelfmoord, auto ongelukken en verwondingen die te voorkomen zijn. Één oorzaak hiervan is, dat mannen hun problemen niet uiten. Dit kroppen ze op, het is daarom belangrijk dat je dit met iemand bespreekt. Vraag ook eens aan je beste vriend hoe het echt met hem gaat en of hij ergens mee zit.

Luister naar je lichaam

Luister naar je lichaam. Heb je ergens last van? Check je dokter, loop er niet te lang mee rond. Het is sowieso geen slecht idee om regelmatig even een routine check te doen. Als laatste is het belangrijk dat je voldoende rust neemt. Ben je vermoeid? Blijf dan een avondje thuis en zet een goede serie aan. Volgende week is er weer een weekend!

Wil je liever iets anders doen? Ga dan reizen, wetenschap heeft aangetoond dat reizen goed is voor je gezondheid.