Gezond aankomen

Je zal denken dat de meeste mannen juist makkelijk kunnen aankomen, maar het tegendeel is waar. Bij sommige mannen ‘lijkt’ het alsof ze van alles kunnen eten, zonder maar iets aan te komen. Het komt meestal doordat mannen slecht inschatten hoeveel ze eten en ze juist minder binnen krijgen dan zij daadwerkelijk nodig hebben. De stofwisseling speelt bij het gezond aankomen ook een rol. Dit is het tempo waarin je lichaam voeding omzet in bouw- en brandstoffen. Dit kan in combinatie men drukke en actieve lifestyle leiden tot een snelle, hoge vetverbranding waarbij je niet aankomt.

https://man-man.nl/trainen-lichaamsbouw-fitness-voeding/ MAN MAN

Heb je ondergewicht?

Om een goede eerste stap te zetten kan je je BMI berekenen om te kijken of jij ondergewicht hebt. Als dit het geval is kun je ook kijken naar hoe jij je voelt in je lichaam. Aangezien ondergewicht veel gevolgen kan hebben voor je gezondheid is het belangrijk om je fit en gezond te voelen. Luister goed naar je lichaam en kijk of je wat extra gewicht kan gebruiken om zo het maximale uit je gezondheid en leven te kunnen halen.

Wil je vet of spieren?

Als jij met ondergewicht kampt, kun je de stap maken om gezond aan te komen door middel van vet of spieren. De meeste mannen hebben uiteraard een voorkeur voor spiermassa. Je moet je lichaam goed leren kennen en precies weten wat voor lichaam je hebt, om er vervolgens zo naar te trainen voor maximaal resultaat. Hierbij is het essentieel om aan activiteiten te gaan doen die jij leuk vindt. Het kan variëren van een krachtige leg day workout in de sportschool tot een intensieve boks workout. De activiteiten zorgen voor een hogere vetverbranding, waardoor je nog meer moet gaan eten dan dat je nu al doet. Als jij niet zo van het sporten bent, is het nog altijd geschikt om gezond aan te komen in vetten. Dit gaat ook gepaard met de juiste en voldoende voeding.

https://man-man.nl/vitamines-weerstand-gezonde-voeding/ MAN MAN

Houd bij wat je eet

Nadat je de keuze hebt gemaakt tussen vet of spiermassa, is het belangrijkste aspect bij het gezond aankomen dat je bijhoudt wat je eet. Je moet weten wat er binnenkomt en dit kan je stap voor stap doen. Het hoeft niet zo nauwkeurig te zijn, dat je elke gram uitweegt. Maar analyseer dagelijks wat je aan voeding weg kauwt en probeer steeds meer te gaan eten door bijvoorbeeld een extra maaltijd in te plannen. In het begin zal het wennen zijn om het bij te houden, maar op den duur zal dit resulteren in gezond aankomen.

Eet wat meer gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten

Je hoeft niet je hele eetpatroon om te gooien en aan een strict dieet te gaan zitten om gezond aan te komen. Maar de balans tussen de vetten, eiwitten en koolhydraten moet goed zijn. Waarbij je zeker de balans kunt behouden tussen gezond en ongezonde voeding. Probeer hierin de juiste voeding te kiezen dat ook nog eens voldoende vitamines bevat om zo het gezond aankomen eenvoudiger te maken voor jezelf.

https://man-man.nl/vitamines-weerstand-gezonde-voeding/ MAN MAN

Laat je lichaam eraan wennen

Dit is een proces wat niet zomaar op een dag kan gebeuren. Net zoals bij het afvallen is het bij gezond aankomen belangrijk om geduld in het proces te hebben. Je kan niet verwachten dat je lichaam in twee weken tijd 4 kilogram aankomt, tenzij je elke dag vol op voor de fast food gaat. Maar het is natuurlijk belangrijk om het op een gezonde manier te doen zodat je er op lange termijn voordeel uit haalt.