Geruite kleding

Geruite herenkleding komt natuurlijk al eeuwenlang voor, dat is niets nieuws. Maar de afgelopen jaren is het toch wel begonnen aan een comeback en in 2018 zagen we steeds meer ruitjes voorbij komen in het straatbeeld. Het geruite overhemd is natuurlijk welbekend, maar ook andere kledingstukken kunnen heel stijlvol met ruitjes worden gedragen. Wij selecteerden de stijlvolste items hieronder.

Het geruite overhemd

Zoals al gezegd is het ruiten overhemd iedereen welbekend. De klassieke houthakkers look hangt met name af van dit kledingstuk. Maar tegenwoordig wordt het veel meer gedragen, en kun je er eindeloos mee combineren. Ju kunt hem dicht dragen op een jeans en daarboven een spijkerjack doen voor een mannelijke look. Of je combineert het met een basic T-shirt en draagt hem open.

geruite kleding MAN MAN

De geruite overcoat

Een overcoat is een van de meest stijlvolle jassen voor mannen, dat staat vast. Een basic kleur is dan een hele stijlvolle en makkelijk te combineren optie. Maar voor de mannen met wat meer lef en die iets anders willen is een overcoat met ruitjes ook een hele goede optie. Combineer dit met een jeans en een basic trui of T-shirt. Zo heb je een klassieke look met een andere twist, waarmee je zeker de hoofden zult laten draaien.

geruite kleding MAN MAN

Een geruite pantalon

Een pantalon is allang niet meer alleen voor chique gelegenheden en mannen die zich heel netjes kleden. Hij kan ook in een casual outfit en zelfs in een streetstyle look misstaat een pantalon niet. Een geruite pantalon is net wat opvallender dan een basic kleur. Toch kun je dit nog steeds vrij makkelijk combineren, met basis schoenen en een trui of T-shirt in een effen kleur. Hierop kun je een nettere jas dragen of juist een leather jacket, waarmee je wat meer contrast toevoegt.

Geruite kleding MAN MAN

Een pak in ruitjespatroon

Soms moeten we een pak dragen, of wellicht is het gewoon je stijl. Hoe dan ook, het is dan leuk om af en toe eens af te wijken van de meer standaard pakken. Een goed marineblauw pak met een mooi overhemd kan heel stijlvol zijn, maar echt opvallend is het niet. Een pak in ruitjespatroon valt veel meer op. Wil je nog wat meer opvallen, dan kun je ervoor kiezen om een coltrui te dragen in plaats van een overhemd. Dan val je sowieso op.

geruite kleding MAN MAN

Niet alleen in dit jaar is geruite kleding enorm stijlvol, ook in 2019 kan jij deze stijl rocken.