De volgende punten zullen je helpen om de gentlemen van de bruiloft te zijn. Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je je moet gedragen.

Kleding

Wanneer je de beste leeftijd om te trouwen hebt bereikt, zul je in je omgeving veel trouwerijen in korte tijd hebben. Het is misschien een beetje overdreven om voor iedere bruiloft een nieuw pak aan te schaffen. Ga daarom voor een klassieker. Een klassieker waar je jaren mee vooruit kunt, tenzij je pasvorm heel erg veranderd. Natuurlijk is het leuk om een uniek pak te hebben of een pak in een bepaalde kleur die past bij het thema, maar zorg dat je ook altijd een klassiek pak in de kast hebt hangen die je altijd kunt gebruiken.

Gedrag

Het is natuurlijk super tof dat je beste vriend gaat trouwen. Jij en je vrienden hebben vooral zin in het feest. Maar onthoud dat het een eer is dat je bent uitgenodigd en dat dit een hele belangrijke dag is van je vriend die gaat trouwen. Een leuk feest bouwen is prima, maar laat het niet zo uit de hand lopen dat iedereen op het eind van de avond uit de bosjes gevist moet worden of dat je niet meer normaal kunt functioneren. Daar heeft niemand zin in.

wedding-gentlemen-manman

De dansvloer

Jij bent, als gast op een bruiloft, niet degene die de show hoort te stelen. Ga dus ook niet met je stropdas om je hoofd geknoopt alle moves van Michael Jackson er op de dansvloer uitgooien. De dansvloer is voor iedereen, ook voor de oma van de bruid. Houd het dus subtiel.

Tijd tijd tijd

Op de dag zelf zal het bruidspaar redelijk gestrest zijn. Maandenlange planning is aan deze dag vooraf gegaan. Wanneer er iets uitloopt of iemand is te laat, gaat het niet zoals het bruidspaar het gepland had en raken ze in de stress. Op zo’n dag is het extra belangrijk dat je op tijd aanwezig bent. Zet die wekker voor de zekerheid dus maar een half uur eerder.

Een avond met je vrienden

Zo moet je de bruiloft van je beste vriend dus niet zien. Natuurlijk wil je graag lol hebben met je beste vriend, maar de bruidegom heeft op zijn eigen bruiloft meer te doen. Zo moet hij ook de zus van zijn opa en de rest van zijn gasten even te woord staan en zal hij dus niet de hele avond tijd voor jou hebben. Probeer gesprekken aan te knopen met de andere gasten op het feest, zodat je niet van de bruidegom afhankelijk bent en het toch heel gezellig hebt.

weddingguide-gentlemen-manman

Speechen

Een speech op een bruiloft is iets waar lang over is nagedacht. Die wordt niet ter plekke verzonnen. Nodig jezelf dus ook niet uit om te gaan speechen en zomaar ineens op je glas te tikken. Er is waarschijnlijk heel bewust voor gekozen wie er gaat speechen of wie een stukje gaat opvoeren en wie niet. Respecteer deze keuze.

Met deze punten ben jij de gentlemen van de bruiloft en zul je om goede reden herinnerd worden in plaats van als ‘die dronken gast die iedereen lastig viel’. Gaan al je vrienden trouwen of krijgen ze kinderen, maar ben jij nog single? Dan is dit wat je het beste kunt doen.¬†