Japan, het land van de rijzende zon. Een land waar een gigantische tweedeling plaatsvindt. De eeuwenoude geschiedenis die in stand wordt gehouden door de conservatieve bevolking gaat gepaard met enkele van de meest bizarre activiteiten die je op de wereld tegen zult komen.

Juist deze tweedeling maakt Japan zo gewild bij backpackers die op zoek zijn naar nieuwe belevenissen. Zo zul je wanneer je door Japan reist het ene moment een eeuwenoud bouwwerk bewonderen en vervolgens het grootse WTF-moment in tijden beleven.

Check deze 5 bizarre activiteiten die jij kunt beleven wanneer je door japan reist:

1. Ninja School

Menig hollywood film is gebaseerd op de mysterieuze kunst van de ninja. Een sluipmoordenaar die ’s nachts op stealth-level rond sluipt en zijn prooi overmeesterd. Tegenwoordig is deze kunst niet zo mysterieus meer en is er een heuse attractie gebouwd waar je eeuwenoude voorwerpen en wapens kunt bewonderen, geheime gangen kunt ontdekken en je je kunt inschrijven voor jawel, een heuse Ninja School!

Tijdens deze cursus leer je het gooien van shurikens (die ninjasterren), het hanteren van een samurai zwaard en de geheime codes die de ninja’s gebruikten. Wij wisten niet hoe snel we ons in moesten schrijven.

ninja activiteiten japan

2. Cat Island

Het bizarre resultaat van een lokale overtuiging. Formeel staat dit eiland bekend als Tashirojima. Het eiland is overspoeld door wilde katten. Je zou denken, waarom??? De lokale bewoners van het eiland geloofden dat de katten geluk zouden brengen. Als gevolg daarvan waren deze katten vrij om te paren en werden ze behandeld als ware royalty’s. Het gevolg: Een kat-mens verhouden van 5:1 en kattenvrouwtjes die van over de hele wereld massaal naar het eiland afreizen. Het aantal bewoners (mensen) daalde van 1000 naar minder dan 100. Misschien handig om te weten wanneer jij besluit dit eiland te bezoeken: Honden zijn verboden.

cat island japan activiteiten

3. Takayakonuma Greenland Amusement Park

Dit verlaten pretpark ligt slechts 250 km van de Japanse hoofdstad Tokyo af. Het werd gebouwd in 1970 waarna het na slechts twee jaar sloot door de talloze sterfgevallen veroorzaakt door de ritten in achtbanen. De locatie van het park is zeer afgelegen en niet te vinden op een kaart. Je kunt het park bereiken doormiddel van een wandeling van 15 minuten vanaf het Mukaisenoue Station. Krijg jij een kick van dit soort verlaten gebieden? Dan moet je hier zeker naartoe.

verlaten attractiepark Japan bizarre activiteiten Man Man

4. Kanamara Matsuri Festival

Oké, deze is wel heel bizar. Het Kanamara Matsuri Festival is een penis festival voor het hele gezin. na even googlen, blijken er ook vagina’s en prostituees bij dit festival betrokken te zijn. De locale Japanse bevolking meld dat het festival al afstamt uit de Edon periode (1603 – 1868). Tijdens het festival wordt er met een reusachtige ijzeren dildo als een soort heiligdom door de straten geparadeerd. Het serieuze verhaal achter het festival stamt uit de 17e eeuw, toen de ziekte syfilis uitbrak. Het festival was een ontmoetingsplek voor prostituees om tegen de ziekte te bidden. Het festival klinkt voor ons een tikje vreemd, maar is zeker een bezienswaardigheid.

SONY DSC

5. Anata no Warehouse

Wij zijn fan van classic arcade-games en hebben al menig speelhal gezien, maar deze is wel heel vet. Geheel in een vervallen, louche, urban style. Waan je door een doolhof van steegjes en vervallen winkelpuien geïnspireerd door Hong Kong’s ommuurde stad Kowloon, gevuld met een eindeloze reeks van arcade video games.

activiteiten japan arcade games