Headerfoto via 

1. Samburu

De Samburu stam is een stam in Kenia. De mannen van deze stam besteden veel tijd aan hun uiterlijke verzorging. Voor hun traditionele voorkomen hebben ze bijna een halve dag nodig. Ze dragen traditionele rode kleding en een verzameling aan sierraden. Daarnaast versieren ze hun gezicht met traditionele make-up. De Samburu stam is nauw verbonden met de Masai. Ze leven net als de Masai van de veteelt en hebben ongeveer dezelfde gebruiken. De Karo Stam uit Ethiopië staat bekend om de huizen die ze bouwden aan de overs van de Omo-rivier. Omdat de opbrengsten van de veeteelt zijn gedaald, leven ze tegenwoordig in hutten. Elke familie heeft twee hutten: één om in te koken, en één om in te leven. Volgens de laatste tellingen bestaat de stam nog maar uit ongeveer 1000 tot 2000 mensen. De stam is vastgelegd door fotograaf Jimmy Nelson.

geisoleerde stammen MAN MAN

Foto via

2. De Nenet

Ook de Nenet leven van de veeteelt, alleen dan net een beetje anders. Ze hebben ongeveer 300.000 rendieren die ze over een afstand van 1100 kilometer verplaatsen. Dit is natuurlijk een enorme afstand om te lopen, maar ze doen het ook nog eens in temperaturen ver onder het vriespunt. De temperaturen kunnen dalen tot -50 graden celsius. Door het boren naar olie in de regio waarin de Nenet leven, zijn ze tegenwoordig iets minder geïsoleerd maar ze houden nog steeds vast aan hun traditionele gebruiken. De stam is vastgeled door fotograaf Jimmy Nelson.

geïsoleerde stammen MAN MAN

Foto via 

3. De Sentineli

De Sentineli van het eiland Noord Sentinel, leven van de visvangst, het jagen, en het verzamelen van wilde planten. Er zijn tussen de 40 en 500 mensen die op deze prehistorische wijze leven. Er is weinig informatie over deze stam, dus niemand weet precies hoe veel mensen het zijn. De Sentinelli wijzen namelijk vrijwel al het contact met de buitenwereld af waardoor het eiland Noord Sentinel één van de meest geïsoleerde volkeren heeft. Goede foto’s van de stam zijn er niet, omdat buitenstaanders door de stam worden aangevallen.

geïsoleerde stammen MAN MAN

Foto via 

Op de foto is te zien hoe mensen van de stam hun pijl en boog richten op de helikopter die een foto probeert te maken.

4. De Korowai

De Korowai is een volk uit zuidoost Papoea en telt ongeveer 3000 mensen. Volgens de verhalen is dit één van de laatste stammen die aan kanibalisme doet. Bewijs van Kanibalisme door de Korowai is er niet geweest de afgelopen 20 jaar. De stam is afhankelijk van de sagopalm. Ze bouwen hun huizen ermee en ze drinken de vloeistof die er in zit. Als de stam alle sagopalmen in de buurt heeft geconsumeerd, trekt de stam naar een ander gebied. De stam is vastgeled door fotograaf Jimmy Nelson.geïsoleerde stammen MAN MAN

Foto via 

5. De Kazakhs

De Kazakhs leven tussen de Zwarte Zee en Siberië. Ze stammen af van de: Turken, Indo-Iranen, Mongolen en de Hunnen. De Kazakhs leven van de adelaarsjaht. Zodra jongens 13 jaar zijn leren ze hoe ze dit moeten doen. Er zijn nog maar 250 adelaarsjagers over omdat de meeste mannen naar de stad trekken. De vrouwen die nemen het stokje weliswaar over maar toch verdwijnt de traditie langzaam. De stam is vastgelegd door fotograaf Jimmy Nelson.

Kazakhs Jimmy Nelson

Foto via

6. Skeletdansers van Chimbu

Omdat het gebied waar dit volk in leeft zeer gewild is bij vijanden, schminckt het volk zich zo dat ze op skeletten lijken. Dit doen ze om de vijand af te schrikken. De Stam is vastgelegd door fotograaf Brent Stirton.

geïsoleerde stammen MAN MAN

Foto via 

7. De Goroka

De Goroka zijn een palet aan verschillende stammen die met elkaar in de clinch liggen. Door de vele oorlogen is familie voor de Goroka heel belangrijk. Daarnaast geloven ze sterk in de natuur.  Als een stam ten strijde trekt, beschildert deze hun gezichten. De Goroka zijn vastgelegd door fotograaf Jimmy Nelson.

geïsoleerde stammen MAN MAN

Foto via 

Ondanks dat al deze stammen vasthouden aan hun eeuwenoude tradities, zien we wel dat het aantal mensen die op de traditionele manier leven afneemt. Ben je geinspireerd geraakt en wil je graag wat van de wereld zien? Lees dan dit artikel over hoe je geld kan verdienen met reizen.