1. Je bent vrij om de liefde van je leven te vinden

Je wist het waarschijnlijk al langer, maar vond het allemaal wel best zo – zij is niet de ware. Daarbuiten is een vrouw die een veel betere fit met jou is. Tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. Houd je ogen open, want misschien is de ware wel die mooie barvrouw of dame van de sportschool. Gedumpt zijn is niet het einde.

2. Dit is een kans om terug te kijken en te veranderen

De kans is groot dat je een bepaald relatiepatroon hebt. Je voelt je aangetrokken tot steeds dezelfde type vrouwen. Het is tijd om reflecteren, wat heb je echt nodig en wat echt niet. Wat is voor jou essentieel binnen een relatie? En hoe kan ik er voor zorgen dat ik in mijn volgende relatie mijn mindere eigenschappen beter verberg.jake gyllenhaal single gedumpt man ma n

3. Je hoeft niet meer te delen

Een relatie bestaat uit geven en nemen en dat betekent dat je alles samen deelt. Je huis, je kleding, je oplader en zelfs je pizza. Pizza hoor je niet te delen, dus het is maar goed dat je weer single bent. Nu kun jij je pizza helemaal zelf opeten en dat is winnen.

4. Je hoeft niets te laten weten

In een relatie is je planning altijd een gevoelig puntje. Zie je elkaar wel genoeg, zie je elkaar niet te veel of hoe doen we het met vakanties. Jij hoeft nu geen verantwoording af te leggen wanneer je met je vrienden gaat chillen. Of boek een last minute, zonder je aan iemand aan te passen. Heb je zin om tot 3 uur wakker te blijven? Doe het! Jij hoeft namelijk geen verantwoording meer af te leggen.

5. De feestdagen zijn 1000 keer makkelijker

De afgelopen feestdagen croste je het gehele land door voor alle familiediners.Nu kun jij lekker tijd doorbrengen met je eigen familie en vrienden. Je hoeft geen compromissen te sluiten en kunt lekker doen waar je zelf behoefte aan hebt. Geen geforceerde gezelligheid meer.

jake gyllenhaal ex vriendin man man

6. Je kunt het hele bed pakken

Deze vrijheid had je anders nooit. Het hele bed voor jou alleen en ’s ochtends lekker door kunnen slapen zonder dat iemand je wakker maakt of dat je wakker wordt van het gesnurk.

7. Geen gezeur om muziek en films

Jij bent dol op Sons of Anarchy, maar jouw ex keek liever New Girl. Samen televisie of een serie kijken zat er dus sowieso al niet in. Nu kun jij zonder die eeuwige strijd de Mayans spin-off aanzetten en net zo lang naar motorbendes kijken als je zelf wilt.

8. Je hoeft je niet te verontschuldigen

Heb je even geen zin om de vaat te doen, dan laat je hem toch lekker staan. ’s Ochtends sta je op en ga je net zo lang douchen als je zelf wilt, vervolgens droog je je af en gooi je (als protest) de handdoek lekker op de grond. Do it how you like it!

jaky gyllenhaal ex vriendin man man

9. Je bepaalt zelf waar je geld naar toe gaat

Jij bent weer de baas over je eigen portemonnee, maar dat geldt ook voor voeding en de rest wat jullie samen deden. Hield jouw ex niet van spicy eten, leef je uit.

10. Tijd om je op jezelf te focussen

In een relatie ben je veel tijd aan elkaar kwijt, daardoor zet je jezelf soms op een tweede plaats. Nu heb je veel meer vrije tijd, sporten, hobby’s, vrienden en andere zaken die jij belangrijk vindt verdienen nu jouw aandacht.

Gedumpt worden is wreed, maar het hoeft helemaal geen verschrikkelijke ervaring te zijn. Met een positieve mindset ben je zelf veel gelukkiger, maak er wat van! Wetenschappers ontdekken waarom jij single moet blijven.