Uren spelen bij de Gamestate ArenA in Amsterdam

Het spelen van spellen is van alle tijden. Vroeger op het schoolplein, op een klassiek bordspel of achter de PlayStation. Bij de Gamestate ArenA wordt er een nieuwe invulling gegeven aan het spelen van spellen. Games van vroeger zijn in een modern jasje gestopt en andere spellen worden door Virtual Reality levensecht. Het maakt een bezoek aan Gamestate ArenA één van de origineelste dates om in Amsterdam te doen met koud weer. Geen date, of al andere plannen om haar mee naar toe te nemen? Neem dan vooral je vriendengroep mee. Sommige games moet je namelijk met vier spelers doen. Bovendien is niets zo leuk als samen met je vrienden een potje basketballen of Halo spelen (en natuurlijk van ze winnen).

Gamestate Arena

Deze games moet je spelen tijdens het bezoek

Gamestate ArenA biedt voor iedereen meer dan genoeg om te doen. Wil je plaatsnemen in een stoel en opgaan in een Virtual Reality wereld, of juist actief je spieren losgooien? Deze tien games staan in elk geval tot je beschikking.

1. Mario Kart

Deze gouwe ouwe keert terug. Neem het op tegen een tegenstander en probeer als eerste over de finish te komen. Je weet natuurlijk wat dat betekent: oppassen voor bananenschillen, zoveel mogelijk schilden afschieten en hopen dat je niet vlak voor de finish onderuit wordt gehaald door de achterblijvers. Kijken of je de score van Lewis Hamilton kan verpletteren.

2. Halo

Dit vette spel is ook te spelen bij Gamestate ArenA. Je doet dit schietspel met vier spelers in totaal. Samen is het aan jullie om verschillende levels door te komen.

3. VR Rabbits

Virtual Reality zorgt voor unieke spelscenario’s. De konijnen van dit spel zijn dan ook levensecht. Het spel speel je met z’n tweeën.

4. Tomb Raider

Wij kennen Tomb Raider natuurlijk van de films over Lara Croft, met Angelina Jolie en later Alicia Vikander in de hoofdrol. Je hebt Croft alleen niet voor jezelf, want deze spannende levels moet je zien door te komen met drie andere spelers.

5. NBA Hoops

Hoe goed is jouw worp? Check je basketbal skills in dit sportieve spel, waarbij je basketballen moet werpen om punten te verdienen.

View this post on Instagram

Jeremy Frieser – Baas van de Game

A post shared by Gamestate Arcade (@gamestate_official) on

6. Airhockey

Deze game gaat nooit vervelen. Je moet snel zijn, maar ook goed het schijfje in de gaten houden en je eigen kant verdedigen. Door de snelheid van dit spel sta je altijd op scherp.

7. Dance Arcades

Even die voeten van de vloer. Zolang je alle aanwijzingen maar goed én op tijd volgt, maakt het niet uit als je wellicht een stijve hark bent. Als koning van de dansvloer maak je bovendien een goede indruk mocht je een date hebben meegenomen.

8. Pac Man

We voelen nog goed de spanning toen we dit als kind speelde. Probeer te overleven en je niet te laten opeten, in deze versie in een vernieuwd jasje.

9. Pinball

Heeft je teamgenoot je net in de steek gelaten bij Halo, of heb je zwaar verloren met het basketballen? Speel dan een potje pinball. Deze game doe je namelijk in je eentje.

10. Jurrasic Park

Voor dit schietspel heb je geen zombies tegenover je, maar dinosaurussen. Probeer samen met je partner in leven te blijven en de levels uit te spelen.

Check op de website van Gamestate alle games en op welke locaties ze te spelen zijn.