Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een nieuwe manier van gamen. De console is zodanig gecreëerd dat je op ieder gewenst moment kunt gamen, in je eentje of met vrienden. Zo kun je de controls opsplitsen en samen op hetzelfde scherm een 1 vs 1 game spelen, maar het is ook mogelijk om met een groep van maximaal acht personen via een lokaal netwerk te spelen.

De veelzijdigheid van dit systeem maakt dat de Nintendo Switch een hele andere game-beleving weet te vormen ten opzichte van andere ‘traditionelere’ systemen. Wij gingen op zoek naar de beste games voor het systeem op dit moment en pareltjes die je absoluut niet mag missen. Iedere titel heeft z’n eigen charme én speelt handig in op de mogelijkheden die de Switch heeft te bieden.

Mede door het multiplayer aspect is ’t aan de gebruiker om te testen hoe dit werkt. Het kleine, handzame formaat zorgt er voor dat je op een hele andere wijze kunt gamen. Met je vrienden, op ’t werk, bij familie of tijdens het reizen: met de Nintendo Switch is het de bedoeling dat je op zeer laagdrempelige wijze toch je spellen kunt blijven spelen. Iets wat wij vooralsnog als heel prettig hebben ervaren.

games op de nintendo switch MAN-MAN

Pokkén Tournament DX

Dit spel is de ultieme uitkomst voor de Pokémon fans onder ons. Het spel creëert een fantastische 3D omgeving waarin jij tegen de computer óf een andere speler online kunt vechten. Kies je Pokémon strategisch (water verslaat vuur, je kent ’t wel) en doe een gooi naar de top. Hele vette graphics die goed op elkaar afgestemd zijn. Je kunt zowel met nieuwe als met classic Pokémon spelen.

Super Mario Odyssey

Volgens velen – ook volgens ons – een van de best uitziende Mario spellen die we tot nu toe gespeeld hebben. Heel veel verschillende settings waarin je Mario door een 3D-omgeving stuurt met daarin alle traditionele elementen die we herkennen uit oudere Mario games. Een Nintendo systeem is geen Nintendo systeem als je er geen Mario op speelt. Althans, dat vinden wij. Super Mario is toch wel een van dé Nintendo games.

games op de nintendo switch MAN-MAN

FIFA 18

Weliswaar niet alle functies die we terugvinden in de game op andere consoles, maar precies genoeg om vermakelijke momenten te beleven met je vrienden. Lekker casual een potje voetbal spelen tussen de drukte door met je collega of vriend was nog nooit zo toegankelijk. Het gaat om het speelplezier en mede daardoor vergeet je het ontbreken van een aantal FUT functies. Gewoon lekker eenvoudig een wedstrijdje voetbal, niet meer niet minder.

DOOM

Weliswaar in een nieuw jasje, maar nog steeds met de look and feel zoals we die graag zien. Een first person shooter boordevol actie en de meest vreemde creaties zoals dat alleen in DOOM kan. Wat belangrijk is om te weten is de noodzaak voor een MicroSD van minstens 32GB om deze game te kunnen downloaden. Dus mocht je de intentie hebben deze game te spelen, houdt dat dan even in je achterhoofd. Zo bespaar je minder leuke verrassingen.

games op de nintendo switch MAN-MAN

L.A. Noire

Deze game is een van de weinige games op de Nintendo Switch die geen multiplayer ondersteund, maar dat mag de pret niet drukken. Het is een naam waar we al eerder kennis mee hebben mogen maken, maar eentje die beslist goed in elkaar steekt. De game speelt zich af in 1947 en draait om het oplossen van criminele zaken. Je zal beslist moeite hebben om je Switch weg te leggen als je hieraan begint.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Een franchise die binnen de gamewereld vele fans kent: Skyrim. Ook deze game weet de verwachtingen waar te maken. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we onze twijfels hadden of de game (met al z’n glooiende landschappen en verre line of sight) wel tot z’n recht zou komen op een systeem als de Switch, maar we zijn positief verrast. De purist zal misschien anders oordelen, maar deze avonturengame kan prima op de Nintendo Switch, dat blijkt in de praktijk.

games op de nintendo switch MAN-MAN

Een solide basis voor een vermakelijk systeem

Met de bovenstaande games ben je beslist een aantal uren bezig. Het is vermakelijk om eenvoudige, arcade-achtige multiplayer games te spelen. Daarnaast is het ook makkelijk om even helemaal weg te duiken in bijvoorbeeld L.A. Noire. De Switch bewijst heel veelzijdig te zijn en dat maakt ‘m als systeem uniek. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen.