De tien zwaarste sporten

Bij het beoordelen van een sport gaat het niet alleen om de hoeveelheid inspanning die je moet leveren. Ook zaken als de benodigde spierkracht, snelheid en uithoudingsvermogen zijn belangrijk. Als je al deze aspecten in ogenschouw neemt krijg je een bijzonder interessante top 10.

 

1. Zwemmen

Zwemmen kan ongelooflijk vermoeiend zijn, omdat het je dwingt om continue bezig te zijn. Halverwege even uitrusten is er dus niet bij en dus zullen je spieren zich minder snel herstellen. Aan de andere kant is zwemmen wel een goede work-out. Je hebt namelijk je hele lichaam nodig waardoor je een behoorlijke hoeveelheid calorieën kunt verbranden.

2. Tennis

Als je nog nooit tennis hebt gespeeld, zal je wellicht niet stilstaan bij de inspanningen die je moet leveren. Bedenk echter wel dat het meer is dan simpelweg met je racket de bal terugslaan. Veel aspecten komen samen in een sport: snelle sprints, snel schakelen tussen de bewegingen en het goed weten te raken van de bal. Kortom, inspanning en concentratie zijn gebundeld. Het vergt dus meer dan alleen een goede conditie. Juist de intensiteit waarmee de sport moet worden uitgevoerd maakt het bijzonder inspannend.

3. Roeien

Roeien vraagt ​​om een ​​unieke combinatie van een verfijnde techniek en brute kracht. Het maximaliseren van roeikracht vereist sterke benen en dus kost het veel kracht en uithoudingsvermogen. Roeiers moeten dus een topprestatie leveren om gedurende een wedstrijd een hoog tempo aan te houden. Vergis je dus niet: naarmate de vermoeidheid toeneemt, stelt het roeien zowel de fysieke als mentale weerbaarheid op de proef.

Cardio oefeningen thuis: de ideale circuit voor afvallen MAN MAN

4. Basketbal

Basketbal lijkt eenvoudig. Een beetje rondrennen met de bal, stuiteren en op de basket mikken. Kind kan de was doen toch? Was het maar zo simpel. Net als bij het tennis gaat het bij basketbal om het maken van veel snelle bewegingen met een hoge intensiteit. Snelheid, behendigheid en een flinke springkracht zijn dus essentieel.

5. Voetbal

We hoeven je wellicht niet uit te leggen dat voetbal bijzonder intensief kan zijn. Voetballers staan ​​bekend om hun snelheid en om hun vermogen om snel van positie te wisselen. Kijk maar naar Cristiano Ronaldo. De combinatie van het sprinten en het constant in beweging zijn vereist niet alleen een goede lichamelijke conditie, maar is ook fysiek uitputtend. Tel daarbij op dat een wedstrijd 90 minuten duurt en je begrijpt waarom het voetbal in deze top tien hoort.

6. Lacrosse

Lacrosse is relatief nieuw, maar gezien de fysieke inspanningen is een plaats in deze lijst absoluut verdiend. Naast aspecten als snelheid, behendigheid, coördinatie, is het ook een sport waarbij een goede conditie vereist is. Deelnemers moeten de klappen van de tegenstander goed op kunnen vangen en voorkomen dat ze al snel geblesseerd raken. Kortom, je bent bezig om al je spieren te gebruiken.

7.IJshockey

Vanwege de kosten die bij hockey komen kijken, wordt de sport nog steeds gezien als iets wat bij de elite hoort. Dat betekent niet dat het fysiek eenvoudig is. IJshockey omvat eigenlijk alle aspecten die je in een sport terug wilt zien: plotseling sprinten en stoppen, verandering van richting, het afstoppen van je tegenstander en de inspanning om te scoren. Kortom, het lijkt makkelijk, maar probeer het maar eens om dat een hele wedstrijd vol te houden.

zwaarste sporten

8. Rugby

Net als de eerder genoemde sporten, omvat rugby een combinatie van snelheid, behendigheid, kracht en conditie. Uniek aan rugby is echter de constante fysieke inspanning die geleverd moet worden in de confrontatie met de tegenstander. Dit verklaart dan ook de reden dat veel rugbyspelers behoorlijk fors gebouwd zijn.

9. American Football

Amerikaans voetbal wordt nogal eens vergeleken met rugby, maar er zijn duidelijke verschillen. Net als bij rugby is een goede fysieke conditie van groot belang. Alhoewel de echte actie slechts enkele seconden duren wordt er veel gerend zodat een goede sprint onontbeerlijk is.

10. MMA

Het zal je niet dat MMA op een eerste plaats uitkomt. In dit geval wordt er veel van het lichaam gevraagd. Dit komt vooral omdat er zowel staand, als ook op de grond kan worden gevochten. Je zal dus een zeer grote inspanning moeten leveren om het gevecht tot een goed einde te brengen. Bij MMA komt daar nog eens bij dat je ook flink wat geweld moet kunnen incasseren en ieder moment ‘aan’ moet staan.