Drogeham (Friesland) is the place to be

Het mini-huisje staat in het dorpje Drogeham in Friesland. Drogeham is een dorp in de gemeente Achtkarspelen en heeft zo’n 1700 inwoners. Het is dus een klein huisje in een klein dorpje. Ondanks dat het dorp zo klein is, heeft het dorp toch nog wel genoeg voorzieningen. Zo heeft Drogeham een bakkerij, drogisterij, cafetaria, een peuterzaal en basisschool en een huisartsenpraktijk. Dat is nog aardig wat.

Het dorp kan je misschien kennen door de Gondelvaart op Wielen. Dit is een groot bloemencorso dat elk jaar wordt georganiseerd. Naast deze Gondelvaart kunnen sport- en natuurliefhebbers ook hun ei kwijt in het Hossebos dat dicht in de buurt ligt. Groningen en Leeuwarden liggen ook maar op een half uur afstand van Drogeham.

drogeham funda friesland te koop huis

Wat vertelt Funda over dit kleine huisje?

Het huisje is na schatting ongeveer in 1828 gebouwd. Ja, dat is even geleden. Het huisje is ook niet voor niks een rijksmonument. Het huisje mag je dus ook niet zomaar verbouwen. Het huisje ligt op een perceel van ongeveer 268 vierkante meter. Je hebt dus voldoende groen om je heen.

Het huisje zelf is dus écht mini, namelijk 30 m vierkante meter. De indeling is als volgt. Door de entree heb je een gang met een estrikken vloer. In de gang is een meterkast en een deur naar de woonkamer. Wanneer je dan verder loopt, kom je terecht in de keuken. De keuken heeft een eenvoudig keukenblok. In de keuken bevindt zich ook een losse trap naar de zolderruimte. In de keuken zit een deur naar de tuin en er is een deur naar de badkamer met douche, toilet, wastafel en inbouwkast.

Het huisje is dus te koop voor €115.000 euro, maar er is ook een mogelijkheid om de woning als recreatiewoning te huren. Zie hieronder de foto’s van Funda:

slaapkamer huisje studio friesland

Dit vrijstaande mini-huisje staat voor slechts €115.000 op Funda te koop

Dit vrijstaande mini-huisje staat voor slechts €115.000 op Funda te koop