Een kerk in Hijum (Friesland) staat te koop

Op zoek naar een woning vol karakter en authentieke details? Dan is deze kerk in het Friese Hijum echt iets voor jou. Deze prachtige design kerk is namelijk een echt koopje en staat voor slechts €495.000,- te koop op Funda. Hiervoor krijg je 277 m2 aan woonoppervlak, gelegen op een perceel van 630 m2. Daarnaast hoeft er bijna niets meer te gebeuren aan de prachtige kerk, wat waarschijnlijk te mooi klinkt om waar te zijn. Maar toch is het echt zo!

 

Wat vertelt de Funda-advertentie ons?

Het kerkje is gebouwd in 1877 en heeft nog vele authentieke details, wat al begint bij binnenkomst. Zo heeft de kerk een riante woonkamer met verschillende zithoeken en grote raampartijen, waardoor er veel natuurlijk licht binnenkomt. Daarnaast is er op een verhoging in de woonkamer ook een open keuken te vinden die voorzien is van luxe inbouwapparatuur. Verder heeft de kerk een deel van het oorspronkelijke orgel kunnen behouden, wat erg veel karakter geeft aan het huis en deze wordt dan ook als afscheiding van de twee ruimtes gebruikt, waarachter een werkkamer schuilt.

Tot slot zijn er twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond van de prachtige kerk te vinden en een van deze slaapkamers heeft en mooi panoramisch uitzicht op het dorp van Hijum. Via een vaste trap tussen de badkamer en de achterste slaapkamer is er toegang tot de tweede verdieping waar een grote zolder te vinden is, maar hier kun je ook nog prima een aantal slaapkamers en een badkamer realiseren om bijvoorbeeld uiteindelijk een B&B van te kunnen maken.

Ook is er een grote tuin aanwezig, wat natuurlijk niet zo gek is met een perceel van 630m2. Hierbij heeft de voortuin al een diepte heeft van 22 meter en daarnaast is er een binnenplaats aan de achterzijde van de kerk aanwezig met een groot terras en een jacuzzi. Kortom een fantastisch huis met ontzettend veel authentieke details, waardoor jij alleen nog maar je koffers mee hoeft te brengen. Zie hieronder de foto’s van de prachtige kerk:

funda kerk te koop koopje goedkoop friesland

funda kerk hijum te koop