Welke oefeningen met je eigen lichaamsgewicht zijn goed voor een full body work-out?

Wil jij jouw hele lichaam aanpakken? Dan dien je te gaan voor een full body work-out. Wij selecteerden hieronder vijf verschillende oefeningen waarmee jij jouw hele lichaam traint en waarbij je alleen maar met je eigen lichaamsgewicht bezig bent.

 

1. Verschillende vormen van de push-up

De push-up is voor vrijwel iedereen wel bekend. Bij deze oefening begin je in de plank houding met gestrekte armen. De handen beginnen dicht bij elkaar, vrijwel naast elkaar. Buig je armen en breng je borst naar de grond. Druk jezelf weer op, dat je terug komt in de beginpositie. Herhaal dit tien keer. Heb je dit gedaan, dan doe je hetzelfde maar dan met je handen uit elkaar. Zorg er voor dat je handen in een rechte lijn onder je schouders staan. Ook deze oefening herhaal je tien keer. Als laatst volgt er nog de push-up waarbij de handen wijd uit elkaar staan. De handen staan hierbij buiten je eigen lichaam. Herhaal dit ook voor tien keer. Dan zit je eerste oefening met eigen lichaamsgewicht er op.

Van minuut 1.17 tot 2.17

 

2. Dips

Voor deze oefening met eigen lichaamsgewicht voor de full-body workout zijn twee stangen die ver boven de grond staan nodig op gelijke hoogte. Ga tussen de twee stangen staan en plaats op beide stangen één hand. Begin met gestrekte armen en duw jezelf van de grond af. Buig vervolgens je knieën zodat je de vloer niet meer raakt. Als laatst buig je je armen en laat je je lichaam zakken tot de schouders op één lijn zitten met de stangen. Duw jezelf weer op, totdat je armen weer gestrekt zijn. Herhaal dit 15 keer.

 

3. Hanging leg raises

Bij deze oefening van de full-body workout is alleen een stang nodig waaraan je jezelf kan optrekken. Houdt met beide handen de stang vast en zorg er voor dat je de grond niet meer raakt. Je begint deze oefening met het intrekken van beide benen naar je buik. Vervolgens trek je alleen je rechterbeen in en kruist hem over je linkerbeen. Dit doe je daarna met je linkerbeen. Deze drie oefeningen bij elkaar telt als één keer. Herhaal dit 15 keer.

 

4. Pull ups

Voor deze oefening met je lichaamsgewicht is dezelfde stang nodig als bij de hanging leg raises. Houdt met beide handen de stang vast en zorg ervoor dat je met je voeten de grond niet kan raken. Trek jezelf op aan de stang en laat je weer rustig zakken tot de begin houding. Herhaal dit 15 keer.

 

5. One leg lunges

Bij deze laatste oefening met eigen lichaamsgewicht van de full body work-out is alleen een bankje nodig. Je legt één van je enkels op de verhoging en de ander voet zet je ongeveer een meter van de verhoging af. Zorg er voor dat je de hoek van je knie, van het been dat op de verhoging rust, in een hoek van ongeveer 90 graden zit. Buig met je andere been, die gestrekt staat en niet rust op de verhoging, tot 90 graden. Herhaal dit 15 keer. Wissel dan van been en doe hetzelfde.

 

Heb jij niet genoeg aan deze 5 oefeningen en wil je meer inspiratie voor een full-body work-out die je thuis kan doen? Bekijk dan nog deze oefeningen voor een full body work-out die je thuis kan doen.