Frankie LaPenna

Frankie LaPenna, 25 jaar oud, werd in december 2020 bekend op TikTok, daar maakte hij video’s waarin hij met een greenscreen op zijn rug teams meetings ging volgen. Zo ging hij bijvoorbeeld een American football wedstrijd bezoeken, terwijl die in een meeting zat, en dat levert nogal leuke beelden op. Later werd Frankie meer bekend door zijn strak getrainde kont. In een veel te strakke pantalon gaat de Amerikaan de straat op, en dat levert verbaasde blikken op bij de mensen op straat. 

@frankielapenna

Here’s how to properly start off ur Monday meetings… #gameday #lifehack #nfl #ravens #covert #greenscreen #mustache #football #undercover #hotdog

♬ NFL on FOX Theme [Karaoke Version] – Instrumental King

De video in kwestie

Frankie LaPenna maakte in augustus 2022 een video, waarin hij bij een bokswedstrijd het met 4 man opnam tegen één andere. Die video leverde LaPenna op het moment van schrijven 314 miljoen views op. Meer dan de film trailer van Avengers: Infinity War, van Marvel. Op het moment dat LaPenna bekend maakt hoeveel geld hij aan de desbetreffende video heeft verdiend, staat het totale view aantal op 293 miljoen. De video heeft volgens Frankie’s statistieken meer dan 1.2 miljoen kijk uur. Dat is meer dan 50.000 dagen dat mensen hebben gekeken, naar zijn virale video van 11 seconden lang. De video werd gepost op YouTube Shorts. 

Verbazingwekkende resultaten

Waar social media op het eerste ogenblik als een slimme manier om geld te verdienen wordt gezien, lijkt dat allemaal toch mee te vallen. Frankie vertelt dat hij uit een video van 293 miljoen views, niet meer dan 1900 dollar heeft verdiend. Niet veel voor een video van miljoenen views. Het lage bedrag zou kunnen komen door de lengte van de video, maar alsnog. 1900 dollar verdienen op honderden miljoenen views lijkt niet veel.