Alex Revers, Nederlandse fotograaf, bezocht afgelopen april het festival AfrikaBurn en wist dit op een waanzinnige manier vast te leggen. AfrikaBurn is de Afrikaanse versie van het Amerikaanse Burning Man Festival, dat bekend staat om de experimentele samenleving en waar iedereen zichzelf kan uiten zoals hij of zij is. Niets is te koop op het festival, het gaat erom dat mensen elkaar dingen geven, zonder er iets voor terug te verwachten. Iedereen is vrij, iedereen is zichzelf en zo ontstaat er een nieuwe samenleving. Ieder jaar heeft het festival een ander thema, dit jaar was het thema ‘Play’, zoals ‘play’ een magische deur opent naar een plek waar mensen, plaatsen en tijden samenkomen. Eigenlijk moet je dit festival¬†ervaren om te weten wat het echt inhoudt. Maar om je alvast mee te nemen in de wereld die AfrikaBurn heet,¬†maakte Alex Revers deze fotoserie.

BURN_ALEXREVERS-1 BURN_ALEXREVERS-2 BURN_ALEXREVERS-6 BURN_ALEXREVERS-7 BURN_ALEXREVERS-5 BURN_ALEXREVERS-10 BURN_ALEXREVERS-11 BURN_ALEXREVERS-12 BURN_ALEXREVERS-16 BURN_ALEXREVERS-18 BURN_ALEXREVERS-23 BURN_ALEXREVERS-34 BURN_ALEXREVERS-32 BURN_ALEXREVERS-19 BURN_ALEXREVERS-31 BURN_ALEXREVERS-39 BURN_ALEXREVERS-15 UNDERS_BURN_@ALEXREVERS(insta)-17 BURN_ALEXREVERS-41 UNDERS_BURN_@ALEXREVERS(insta)-11

De foto’s zijn een waanzinnige weergave van de sfeer op het festival. Heb jij toch liever een festival, waar je gewoon een biertje kunt kopen, weet welke artiesten er optreden en er geen onverwachte dingen gebeuren? Dan zijn deze buitenlandse festivals die het reizen meer dan waard zijn misschien meer wat voor jou.