The Match Lab voerde in 2023 een onderzoek uit waarbij miljoenen datingapp-profielen werden geanalyseerd om te bepalen welke soort foto’s het meest ideaal waren en kwamen vervolgens op de volgende acht soorten profielfoto’s uit:

1. Een foto van het hele lichaam

Het is belangrijk om ten minste één volledige lichaamsfoto op je profiel te hebben staan. Zo krijgen de mensen een beter idee van hoe je eruit ziet en het zorgt er ook voor dat je authentieker overkomt.

2. Een portretfoto

Een goede portretfoto bleek eigenlijk de belangrijkste foto op je datingapp-profiel. Zo ontdekten de onderzoekers dat het hebben van een portret als je profielfoto de chemie met potentiële matches kan vergroten.

3. Een oprechte glimlach

Foto’s met een oprechte glimlach zorgen ervoor dat je er aantrekkelijker en gastvrijer uitziet. Dit is dan ook de reden waarom dit soort foto’s zo aantrekkelijk kunnen zijn. Wanneer je een foto kiest voor je datingprofiel, zorg er dan voor dat je foto’s toevoegt waarop je een echte glimlach laat zien. Dit werkt namelijk altijd goed!

4. Foto’s met huisdieren

Mocht je een huisdier hebben, laat deze dan zeker zien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 60% van de mensen meer interesse heeft in mensen van wie de datingprofielfoto’s een hond of een andere huisdier bevatten. Door een foto met een huisdier toe te voegen kan je namelijk laten zien dat je verantwoordelijk bent en een dierenliefhebber bent, en kunnen andere gebruikers ook weten dat je hun huisdieren zal accepteren. Het zou zelfs een goede opening voor een gesprek kunnen zijn, door te beginnen over dieren.

5. Foto’s van formele kleding

Het beste is om een foto met formele kleding te nemen. Zo zie je er namelijk aantrekkelijker en stijlvoller uit. Dit kan trouwens ook meteen een goede kans zijn om in een mooie outfit een volledige lichaamsfoto te nemen en op je profiel te plaatsen.

6. Hobbyfoto’s

Ook hebben onderzoekers ontdekt dat foto’s waarop je hobby’s te zien zijn belangrijk zijn. Of het nu gaat om sport, koken of een muziekinstrument die je bespeelt. Dit kan namelijk meer inzicht geven in wie je bent als persoon en kan deuren openen voor interessante gesprekken.

7. Reisfoto’s

Onderzoekers kwamen ook tot de conclusie dat het ideaal is om reisfoto’s in je datingprofiel op te nemen, bijvoorbeeld met historische of culturele bezienswaardigheden of gewoon lekker aan het strand. Het laat zien dat je geniet en van reizen houdt en het maakt je interessanter.

8. Onverwachte en spontane foto’s

Het gebruiken van onverwachte en spontane foto’s laten je authentieker overkomen dan de personen die foto’s hadden waarom ze te erg poseren of wat heel gemaakt lijkt.