Wonen in een fort

Veel mensen vinden het heel bijzonder om te wonen in een uniek huis. Zo hebben we al een keer laten zien dat je van een watertoren een waanzinnig stijlvolle woning kan maken. Of wat dacht je van wonen in een kerk?

Gelukkig worden er altijd wel hele toffe woningen geplaatst op de website van Funda en natuurlijk selecteerden wij de beste voor je. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar al die bijzondere plekken waar je kan wonen. Nu kwamen we een fort tegen, dat helemaal is ingericht als appartementencomplex. Dus zou je het vet vinden om te wonen in een fort? Dan is dit je kans om die droom uit te laten komen.

fort van werkendam te koop funda

Het fort van Werkendam staat te koop op Funda

In het fort van Werkendam zijn heel veel goede architecten aan de slag gegaan om een woonplan te bedenken. Dat was natuurlijk ook wel nodig, want hoe maak je van één fort allemaal verschillende appartementen die er ook nog eens prachtig uitzien. Het is ze gelukt om in totaal 11 wooneenheden in het fort te plaatsen. In het hoofdgebouw zijn er 6 daarvan appartement en nummertje 5 staat nu te koop. In 2000 werd dit appartement gerealiseerd. Het heeft een woonoppervlakte van 205 vierkante meter en heeft in totaal drie slaapkamers. Het appartement telt daarnaast nog twee badkamers, een aparte toilet, een ruime living en een mooie keuken.

fort woonkamer

Het is een Rijksmonument met een hoog prijskaartje

Wonen in het fort kan heel gunstig zijn. Je krijgt namelijk vanuit de overheid subsidie om te wonen in een Rijksmonument. En aangezien dit fort een monument is, kan je daarvoor in aanmerking komen. Maar je moet eerst even afrekenen. J

e betaalt 849.000 euro voor het appartement. Daarbij krijg je ook nog eens twee garages en een opslagplaats. De maandelijkse bijdrage telt nog eens 440 euro, waarmee de planten en gebouwen onderhouden worden. Dus qua onderhoud hoef je je geen zorgen te maken.

fort keuken