Breek oude gewoontes

Slechte gewoontes… we hebben ze allemaal, maar we houden er niet van om het toe te geven. Sommigen eten elke avond een ongezonde snack, sommigen hebben een suikerbom nodig om de dag te beginnen, sommigen cheaten in het weekend; allemaal gewenningen waarvan we denken dat het niet heel erg is. Wil je écht fitter worden? Dan dien je te breken met sommige oude gewoontes.

De enige manier om slechte gewoontes af te leren, is om de cyclus te doorbreken!

Ze zeggen dat je drie weken nodig hebt om een bepaalde gewoonte te breken. Challenge accepted? Kies voor je gevoel de meest remmende gewoonte uit, en pak daarna pas de volgende aan. Het is beter om ze één voor één aan te pakken dan dat je ze allemaal tegelijk probeert af te leren.

Fit worden zonder (bijna) iets te doen MAN MAN 08

Eet meer gezonde vetten

Vervang een paar dagen per week je rode vlees voor wat vis. Vissoorten als zalm, forel en makreel zitten vol met gezonde omega 3-vetten. Dit soort vetten zijn niet alleen goed voor de gezondheid in het algemeen, maar ook voor vetverbranding en de opbouw van spiermassa. Voor de liefhebbers, voeg avocado en pindakaas toe aan je gerechten.

Fit worden zonder (bijna) iets te doen MAN MAN 02

Foto via: Delicious magazine

Proteïnerijke snacks

Wissel je ongezonde middag muffin in voor eiwitrijke snacks als ruwe noten, blikjes tonijn, proteïne balletjes, rijstwafels met pindakaas of hummes en veggie sticks. Deze snacks zullen je tevreden houden tot je volgende maaltijd.

Fit worden zonder (bijna) iets te doen MAN MAN 01

Foto via: Running with spoons

Doorbreek je trainingsroutine

Hoe lang doe je al dezelfde oefeningen, gebruik je hetzelfde gewicht en doe je hetzelfde aantal herhalingen?

Het is natuurlijk goed om een trainingsschema te volgen, maar het is wel van belang om uit je comfortzone te stappen. Je kan namelijk niet verwachten dat je lichaam verandert als je jezelf niet uitdaagt! Zorg dus voor een progressief schema, afgestemd op je doelen.

Fit worden zonder (bijna) iets te doen MAN MAN 04

Foto via: Men’s health

Verander je ochtendkoffie

Hoe drink jij elke ochtend je koffie? Ben je een latte drinker of hou je van een grote cappuccino? Dan drink krijg je al veel calorieën binnen bij je eerste kopje.

De beste manier om je koffiecalorieën te verlagen, is om een kleiner kopje te bestellen, het gebruik van suiker en siroop te vermijden en te vervangen door natuurlijke zoetstoffen als stevia. Doe dit tot je klaar bent voor zwarte koffie!

Fit worden zonder (bijna) iets te doen MAN MAN 05

Sla je ontbijt niet over

Veel mensen slaan tegenwoordig het ontbijt over. Het klinkt wel heel cliché, maar het ontbijt blijft de belangrijkste maaltijd van de dag. Door ervoor te zorgen dat je elke ochtend iets vullends eet als eieren, avocado met wat spinazie of een groene proteïne shake, voorkom je de drang naar een ongezonde middagsnack. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je belangrijke voedingsmiddelen binnenkrijgt en helpt je de dag gezonder door te komen.

Fit worden zonder (bijna) iets te doen MAN MAN 06

Foto via: Ensemble magazine

Maak een plan, en houd je eraan!

Je kan wel een goed plan hebben, maar je moet dit plan wel daadwerkelijk uitvoeren. Zorg ervoor dat je over een goed trainings- en voedingsschema beschikt om je doelen te bereiken. Het hoeven geen drastische wijzigingen te zijn. Soms hebben kleine aanpassingen het meeste effect op het fitter worden.

Fit worden zonder (bijna) iets te doen MAN MAN 07

Fitter worden en alcohol blijven drinken?

Oke, iedereen wilt ook genieten van het leven. Voor sommige hooort dan op z’n tijd wel een drankje bij. Zo kan je alcohol drinken en fit blijven.