Creëer ritme

Als er iets is wat belangrijk is, is het wel het creëren van ritme. Als het gaat om het houden van een topcondinitie, is het van vitaal belang dat je elke dag minstens een uur traint. Dit kan in de vorm van een gym-sessie, een run of een duik. Dit zorgt ervoor dat de energieniveaus consistent blijven. Hoe ouder je wordt, hoe trager je metabolisme. Een uurtje trainen per dag kan prima tussendoor en hoeft je dagelijkse bezigheden zoals school of werk helemaal niet in de weg te staan. En er zijn ook altijd wel babes in de gym. Win-win dachten wij zo.

fit man man 02

Let op wat je eet

We verwachten echt niet dat je jouw volledige eet-schema omgooit, maar enigszins op je voeding letten is wel van belang als je fit wilt worden en ook daadwerkelijk fit wilt blijven. Een gezond en uitgebalanceerd dieet is voldoende.. Ontbijt, lunch en dineer verantwoord, pak tussendoor nog gezonde snacks en beperk je inname van alcohol tot maximaal twee dagen per week. 

Kies de juiste alcohol

We drinken alcohol in overvloed. Maar als je daadwerkelijk in shape wilt blijven, dien je het te beperken tot twee keer per week. Of dit nu is tijdens de vrijdagmiddagborrel op kantoor, in de kroeg met je maten of op een terrasje met je meisje; vind de juiste balans en kies de juiste alcohol. We hebben misschien niet allemaal geld voor het oprapen, maar probeer iets vaker weg te blijven van de goedkope alcohol en bestel dranken die beter gedestilleerd zijn en minder conserveringsmiddelen bevatten, zoals 100% agave tequila. En een bijkomend voordeel van zo’n tequila is dat je de volgende dag een minder erge kater hebt, afhankelijk van hoeveel je drinkt natuurlijk.

fit man man 03

Mental Health

Iets wat minstens zo belangrijk is als voeding en sport, is de mentale gezondheid. Iemand met bijvoorbeeld veel stress of depressieve gevoelens ontwikkelt vaker fysieke problemen dan iemand die een uitstekende mentale gezondheid heeft. Net zo goed voor je mentale gezondheid zorgen als je voor je fysieke gezondheid zou doen, is dus extra belangrijk. Heb je het gevoel dat jouw mentale gezondheid wel wat hulp kan gebruiken? Zoek dan eerst eens afleiding bij je maten. Uit onderzoek is niet voor niets gebleken dat een bromance je gelukkiger maakt dan een liefdesrelatie.

Je bent geen superheld

Ja, we zijn jong. Ja, we hebben nog energie. Ja, we zien er nog goed uit. Maar, dat betekent niet dat je een superheld bent die geen slaap en rust nodig heeft. Pak die rust. Je bent misschien nu nog jong en veerkrachtig, maar als je jouw lichaam niet goed behandelt dan zal jouw immuunsysteem verzwakken.

Nu je weet hoe je fit wordt en blijft zijn hier nog 8 fitnessmythen die meer kwaad dan goed doen.