De Ferrari Purosangue gaat mee met de SUV-trend

Iedereen zat er al een tijdje op te wachten aangezien Ferrari in 2018 al bekendmaakte dat ze met een hoog cross-over model zouden komen. Nu, ruim vier jaar later, zijn eindelijk de eerste foto’s vrijgegeven van de Ferrari Purosangue.

De auto heeft een V12-motor die goed is voor maar liefst 725 pk. Hiermee schiet de cross-over van 0 naar 100 in 3,3 seconde. De topsnelheid van de auto? Ruim 310 kilometer per uur, zonder hulp van een turbo of hybride-systemen. We hebben het natuurlijk over Ferrari, hè mannen.

Ondanks dat de Purosangue zo’n 2033 kilo meer weegt dan een gemiddelde sportwagen van het merk, betekent dat niet dat een rondje op het circuit een probleem zou moeten zijn voor de auto. Het dak van de auto is gemaakt van koolstofvezel om het gewicht een beetje te drukken. Ferrari zegt tenslotte veel werk gemaakt te hebben van de stroomlijn van de bolide en dat is zeker te zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ferrari (@ferrari)

Naast het feit dat de auto plek heeft voor vier personen, is het ook opvallend dat de achterportieren andersom opengaan. Deze zogeheten ‘suicide doors’ kennen we van onder andere BMW i3, Mazda MX-30 en natuurlijk van Rolls-Royce. Het interieur is bekleed met leer en er zit ook een dikke audio-installatie in. Verder heeft de Purosangue veel opbergruimte voor een Ferrari en biedt ruimte voor 473 liter aan bagage.

Wachttijd en mogelijke prijs

Helaas is de auto niet voor iedereen te koop en zal hij niet ongelimiteerd gebouwd worden. Het zou mogelijk gaan om een productie van zo’n 15.000 tot 18.000 stuks over een periode van vijf jaar. Klanten moeten niet alleen goedgevulde zakken hebben, maar ook veel geduld. Enrico Galliera, de verantwoordelijke voor de verkooptak, vertelt dat de productie voorlopig nog niet start. Het zal nog minstens zeven tot acht maanden duren voordat de productie van Ferrari Purosangue daadwerkelijk begint.

Ferrari noemt nog geen prijskaartje voor de Purosange. Er is namelijk nog geen CO2-waarde bekend, deze is noodzakelijk om de Nederlandse prijs te kunnen berekenen. In Italië wordt de mogelijke prijs nu afgerond op zo’n 390.000 euro.

Hieronder een aantal foto’s van de nieuwe Ferrari Purosangue:

ferrari purosangue nieuw suv

Nieuwe ferrari SUV

nu op de markt ferarri-suv