Ferrari 365 Daytona

Nieuw is niet altijd beter. Oud heeft vaak een allure waar je met een nieuw modelniet aan kan tippen. Is het de nostalgie? Het geluid? Of het feit dat auto’s vroeger met minder restricties te maken hadden? Het staat in ieder geval pal boven water dat deze Ferrari 365 GTB/4 Daytona Spider genoeg klasse heeft. Sinds de intrede van dit exemplaar in 1969 heeft de auto meerdere eigenaren gehad. Desondanks is deze prachtige klassieker met slechts 18.000 kilometer op de teller. Wij zouden dit aantal wel op willen krikken, jullie ook?

De auto heeft bij de laatste onderhoudsbeurt een flinke opknapper gehad. Na een hevige inspectie, waar ook alles met foto’s gedocumenteerd werd, was het hoog tijd om de gebreken aan te pakken. De grootste veranderingen waren het herbouwen van de motor en het spuiten van het exterieur in het antraciet. Toepasselijk was er gekozen om deze kleur door te trekken in het interieur, waardoor het deze bolide een stoere uitstraling geeft. De lederen stoelen met rode accenten, het grote houten stuur en de ‘Plexi’ koplampen maken dit een auto met klasse.

Ferrari 365 Daytona MAN MAN 1 Ferrari 365 Daytona MAN MAN 5 Ferrari 365 Daytona MAN MAN 3 Ferrari 365 Daytona MAN MAN 2 Ferrari 365 Daytona MAN MAN 4 Ferrari 365 Daytona MAN MAN 10 Ferrari 365 Daytona MAN MAN 7 Ferrari 365 Daytona MAN MAN 8 Ferrari 365 Daytona MAN MAN 9 Ferrari 365 Daytona MAN MAN 11

De auto was in een veiling afgelopen weekend maar er zijn nog geen details bekend hoeveel de auto heeft opgeleverd. Een ander uniek exemplaar is deze Delorean DMC 12, welke in Nederland te koop is.