Ultraslome Ferrari voor een miljoen over de toonbank

Het voertuig, dat ooit begon als een F12 Berlinetta, onderging een grondige aanpassing om te dienen als testmodel voor de circuitgerichte F12tdf. Hoewel het uiterlijk nog steeds de kenmerkende glans en klasse van een Ferrari draagt, is zijn vermogen drastisch afgetopt, waardoor hij nu niet meer dan 25 kilometer per uur kan halen.

De auto is een echte eyecatcher met zijn glanzend zwarte lak en witte accenten op de motorkap en deuren. Een Pirelli-logo siert subtiel de voor- en achterkant van het voertuig. Binnenin is het interieur vrijwel gelijk aan dat van de F12 Berlinetta, inclusief de koolstofvezelbekleding en het leren stuur, zij het met enkele improvisaties zoals een aangepast paneel op de middenconsole. Op het frame prijkt zelfs een opschrift dat waarschuwt dat dit voertuig niet straatlegaal is.

ferrari

Autoliefhebbers likken hun vingers af

De huidige eigenaar, een dealer in Costa Mesa, Californi├ź, heeft deze unieke showauto sinds 2022 in zijn bezit gehad en heeft hem gebruikt om bewonderaars te imponeren met zijn exclusiviteit. Hoewel deze Ferrari geen kilometers heeft gemaakt op de openbare weg, heeft hij tijdens de testperiode toch een respectabele 32.000 kilometer op de teller gezet.

Wat deze veiling echt opmerkelijk maakt, is de oplopende biedprijs. Momenteel staat de teller al op $ 450.000, maar kenners verwachten dat dit bedrag zal stijgen tot maar liefst $ 1 miljoen tegen de tijd dat de hamer valt. Voor wie interesse heeft in dit unieke stukje Ferrari-geschiedenis, bieden is mogelijk via de website van Bring a Trailer.

ferrari

Dus, als je altijd al een uitzonderlijke Ferrari-collectie wilde hebben (en Dagobert Duck heet) of gewoonweg een voorliefde hebt voor unieke voertuigen, dan is dit je kans om iets bijzonders in handen te krijgen. Deze F12tdf-prototype mag dan geen snelheidsrecords breken, maar hij breekt zeker wel records als het aankomt op veilingprijzen. Check de video hieronder voor een voorbeeld van de auto: