Wie houdt van de schaatssport zal haar naam vast al kennen. De bijna 22-jarige dame heeft al verschillende puike prestaties neergezet. En mocht het ooit fout gaan met haar schaatsloopbaan? Dan kan ze nog altijd modellenwerk doen.

 

Wie is Femke Kok?

Femke Kok wist al op jonge leeftijd naam te maken met haar schaatstalent. In haar eerste seizoen bij de 1e jaars junioren A werd ze zelfs drie keer wereldkampioen in Baselga di Piné en ook behaalde ze drie keer de tweede plaats. Het talent spatte er vanaf. Ook haar eerste resultaten bij de senioren waren van hoog niveau. Op het NK Afstanden 2020 verdiende ze bijvoorbeeld een ticket voor het WK Afstanden 2020. Eerst was het echter tijd voor het WK junioren waar ze tweemaal goud pakte op de 500 en 1000 meter. Ook behaalde ze de juniorentitel allround. Vanaf toen was haar tijd bij de junioren voorbij omdat ze aansluiting vond bij de Europese top. Vanaf het seizoen 2019/2020 komt ze uit voor Team Reggeborgh. Dat werd direct een groot succes want ze won namens Nederland goud op de 500 meter. Ook evenaarde ze daarmee haar persoonlijke record. Hierna volgde nog een unicum: ze won vier keer op de rij de 500 meter. Ze is afkomstig uit Friesland, om precies te zijn Nij Beets, een klein dorpje uit de gemeente Opsterland op een afstand van 12 kilometer van Drachten. Een perfecte regio om je schaatstalent te ontwikkelen.

Maar naast haar sportieve prestaties valt ze ook op door haar prachtige verschijning. Dit zorgt ervoor dat ze op het moment van schrijven maar liefst 63 duizend volgers heeft die van haar shots genieten. Wij selecteerden een aantal foto’s van de Instagram van Femke Kok. Zie het hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Femke Kok (@femke.kok)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Femke Kok (@femke.kok)