De carrière van de Nederlandse schaatsster

Femke Kok is een 22-jarige langebaanschaatsster en is afgelopen seizoen wereldkampioen geworden op de 500 meter in Thialf. Dit stadion is te zien als haar tweede thuis en natuurlijk werd ze aangemoedigd door tientallen familieleden en vrienden (en duizenden fans).

Femke is al sinds klein dol op schaatsen. Als 1e jaars junioren A werd ze in Balsega di pinè drie keer wereldkampioen en ze belandde drie keer op de tweede plaats. Op alle afstanden was al eens WK-goud gewonnen door een Nederlander, behalve op de 500 meter bij vrouwen. Ze heeft haar droom als prof-schaatster uit laten komen. Dat noem je pas een prestatie! “Het hele seizoen ging het zó slecht. Het is heel fijn dat het er nu eindelijk uitkomt”, aldus Femke.

Het sprinttalent Femke Kok op vakantie op Curaçao

Momenteel is de Femke Kok op een heerlijke welverdiende vakantie op Curaçao. Eindelijk uit dat benauwde schaatspakje en lekker tot rust komen. Op de video hieronder neemt de schaatsster een frisse duik in het heldere water van de Caribische eilanden. Dat is gelijk heel iets anders dan die kou in de schaatshal. Bekijk hieronder de video en de foto van de schitterende sportvrouw:

 

emke kok instagram vakantie