Header Photo by Sebastian Vettel

De tussenstand

In het klassement van 2017 loopt Mercedes AMG Petronas nu aan kop met 357 punten. Vlak daarachter komt Scuderia Ferrari met 318 punten. De derde plek is voor Redbull Racing met 184 punten, 124 punten minder dan de nummer twee. Dat Mercedes en Ferrari ook in dit klassement ver voor lopen is wel duidelijk. De kans dat andere teams één van deze twee teams nog inhalen is erg klein. Dat betekent dat het ook dit jaar erg waarschijnlijk is dat óf Mercedes óf Ferrari voor de wereldtitel gaat. Wij waren benieuwd naar het succes van deze twee teams.

Mercedes AMG Petronas

Mercedes AMG Petronas heeft een lange geschiedenis in de Formule 1 en heeft zijn basis in Brackley, Verenigd Koninkrijk. Hoewel ze het Verenigd Koninkrijk als thuisbasis hebben rijden ze onder een Duitse licensie. Het team werd gevormd toen Mercedes-Benz na 15 jaar de samenwerking met McLaren opzegde. Mercedes doet sinds de jaren 30 van de vorige eeuw mee aan de Grand Prix. Hoewel ze zich tussen 1955 en 1993 terug hadden getrokken uit de sport, maakten ze hun comeback. De rijke geschiedenis van Mercedes draagt overduidelijk bij aan hun kennis in het vakgebied, want ze doen het sinds die tijd erg goed.

Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari is het oudste race-team in de Formule 1 en verscheen in 1950 op het toneel. Het is het enige Formule 1 team dat nog steeds in haar oorspronkelijke vorm mee doet. Ze hebben sindsdien enorm veel zegens binnen gehaald.

De voorlopers

Mercedes en Ferrari zijn voornamelijk de voorlopers omdat zij de beste auto’s hebben. De Mercedes heeft een sterke V8 motor en loopt qua aerodinamica en chassis zelfs voor op Ferrari, hoewel de twee auto’s niet veel van elkaar verschillen. Dit seizoen maakt Mercedes echter een grotere kans doordat de afstelling van de auto bij Ferrari dit seizoen stroef verloopt. De reden dat Mercedes dit jaar voorloopt betekent dus niet dat de auto van Ferrari slechter is, maar slechter afgesteld is. Wil je snel zijn op het circuit? Dan moet alles kloppen. Daarnaast wordt er vanaf 2014 hybride gereden in de Formule 1. Sindsdien lopen Ferrari en Red Bull ongeveer gelijk. Ferrari maakt wel meer kans dan Red Bull. Volgens verschillende deskundigen is het een kwestie van tijd voordat Vettel en Raikkonen gekeken naar snelheid Rosberg en Hamilton de baas zijn. Het is wel belangrijk om hier te vermelden dat we het hier over hele kleine verschillen hebben.

In de formule 1 is je auto dus erg belangrijk. Natuurlijk gaat het ook om de ervaring en de opleiding van de coureur. Mercedes en Ferrari hebben een lange geschiedenis in de Formule 1 en ook dat helpt mee.