Naast het feit dat eieren jou wat extra gezichtshaar brengen, brengen eieren ook nog andere voordelen met zich mee.

Eieren stillen jouw honger

Uit onderzoek van The International Journal of Food Sciences and Nutrition blijkt nu dat eieren ervoor zorgen dat je langer vol zit, in vergelijking met andere maaltijden die eenzelfde aantal calorieën bevatten. Dit komt doordat eieren langer nodig hebben om te verteren en dus langer zorgen voor een verzadigd gevoel.

eieren baardgroei man man 01

Het is goed voor je ogen

Nee, niet alleen wortels zijn goed voor je ogen. Het blijkt zo te zijn dat ook eieren een positief effect hebben op jouw zicht. Het eigeel in bijzonder bevat antioxidanten als luteïne en zeaxanthine die zorgen voor een gezonde en scherpe blik.

Voeding voor jouw haar- en baardgroei

We deelden al eerder onze beard guide: de stappen tot het groeien van een mooiere baard met je, maar nu hebben we nóg iets wat je kan toevoegen aan je lijstje:, namelijkeieren. Eieren zijn namelijk goed voor het haar, de huid en nagels. Nee, het is niet de bedoeling dat je ei in jouw haar en baard smeert, je lichaam neemt de juiste voedingswaren namelijk gewoon op. Eieren zijn namelijk een goede bron van keratine, wat de haargroei bevordert en schade aan het haar herstelt.

Nu we weten waar eieren vooral goed voor zijn, is het niet de bedoeling om op een ei-only dieet te gaan, dus hoeveel eiwitten heb je per dag nodig?