Goedkoop wonen in een spookstad? Het kan

Huizen in Nederland lijken tegenwoordig voor de meerderheid van de mensen onbetaalbaar. Velen proberen hierdoor een woning te vinden in het buitenland. Maar ook in het buitenland zijn de woningen niet bepaald goedkoop. Tot nu.

Ben jij van plan om te emigreren en ben je op zoek naar een goedkope woning? Dan is dit je kans. Althans, je moet er wel willen wonen. In het kustplaatsje Horden, in het Engelse graafschap Durham, kan je voor een paar duizend euro een woning op de kop tikken. Maar hoe kunnen de prijzen zo laag zijn?

Tegenwoordig wonen er nog slechts 6.807 mensen in deze plek. Helaas is hier niet veel te doen. En doordat de grootste werkgevers de stad al tijdje geleden hebben verlaten, is er zeer weinig werkgelegenheid. In 1987 werd de lokale kolenmijn gesloten, wat tevens het economische hart was van Horden. Ook heerst er veel gebruik van verboden middelen in Horden. Kortom, het is hier waarschijnlijk geen pretje om te wonen en dat is de reden dat dit echt een spookstad genoemd wordt.

Woningen voor minder dan €6.000

Indien je al deze nadelen over het hoofd kunt zien en er misschien over na zit te denken om hier een woning te kopen, dan kan dat voor een prikkie. Sommige woningen kosten hier slechts 5.000 pond, omgerekend zo’n 5.800 euro. Sommige woningen beschikken zelfs over drie kamers. Het lokale treinstation heeft op Google aardig veel goede reviews en ook is het uitzicht over de kust een mooi pluspuntje. Het is dus zeker niet onmogelijk om een goedkope woning te scoren. Je moet het er echter wel voor over hebben om in een spookstad te wonen.