De elektrische fiets van Harley Davidson

Harley Davidson kwam eerder al met een snelle elektrische fiets die onwijs stijlvol is. Men gaat in de stad steeds meer gebruik maken van e-bikes om files en drukte te vermijden in de spitstijden. Een e-bike is in vergelijking met een auto in de stad vaak sneller, goedkoper en gezonder. Nu worden hiermee vaak de volwassenen bereikt, maar Harley Davidson komt met een elektrische fiets voor de kleinere mensen onder ons. Deze super snelle e-bike voor kinderen is een ware must voor ouders die hun kinderen wat snelheid willen meegeven.

Een e-bike voor kinderen klinkt natuurlijk wel wat gevaarlijk, maar alles kan ongevaarlijk worden gemaakt als je het goed uitlegt en duidelijk maakt dat er verstandig mee omgegaan moet worden. Je kan de power modus bij deze e-bike voor kinderen ook uitzetten of op verschillende standen, zodat de kleine racefanaten eerst kunnen wennen aan de fiets. De elektrische fiets van Harley Davidson is erg laag bij de grond, zodat kinderen makkelijk hun voeten op de grond kunnen zetten als zij de balans verliezen. Met het lichte gewicht van de e-bike kunnen kinderen deze ook weer makkelijk oppikken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Harley-Davidson (@harleydavidson)

Een snelle e-bike voor kinderen

Deze vet snelle e-bike voor kinderen is in twee verschillende modellen. Het eerste model is voor kinderen van drie tot vijf jaar oud van onder de 34 kilo. Deze heet de IRON-E12 en voor 649 dollar is deze unit van jou. Je kan de e-bike in drie verschillende standen zetten waarbij de low/training mode tot 8 km/u gaat. Bij de med/transitional mode gaat de e-bike tot iets meer dan 11 km/u en bij de high/advanced mode tot 14,5 km/u. Op het begin kan je de elektrische motor ook uitzetten waardoor jouw kind eerst moet trappelen met zijn voeten op de grond en zo het gevoel van de e-bike echt onder de knie krijgt. Kinderen hebben dingen zo snel door, dus dat komt helemaal goed. De batterijen zijn makkelijk los te maken en gaan 30-60 minuten mee en het duurt ook zo lang om ze op te laden.

e-bike voor kinderen
foto via Harley Davidson

De IRON-E16 is de elektrische fiets van Harley Davidson die voor iets oudere kinderen bedoeld is. Voor kinderen tussen de vijf en zeven jaar is deze e-bike het beste en een waar genot om mee te maken. Op vroege leeftijd krijgen de kinderen al mee hoe het is om een gas te geven maar dan op een kleine e-bike in plaats van op een motor. De IRON-E16 kost 699 dollar en heeft weer drie verschillende standen. De low/training mode gaat tevens tot 8 km/u. De med/transitional mode is iets sneller dan bij de IRON-E12 en gaat tot iets mee dan 12 km/u. De high/advanced mode is tevens iets krachtiger en zorgt nu voor bijna 18 km/u.

elektrische fiets Harley Davidson
foto via Harley Davidson

Deze super vette tweewieler van Harley Davidson is ideaal om jouw kind meer zelfvertrouwen te geven op een fiets en voor later alvast wat ervaring op te doen als hij of zij gaat motorrijden.