Maar dan heb je ook wat! In dit artikel geven we je een kijkje in deze prachtige woning van het allerhoogste kaliber.

Duurste penthouse van Australië aan de skyline van Sydney

Het duurste penthouse van Australië is de piek op de kerstboom van de nieuwste toevoeging aan de skyline in Sydney. In een complex met maar liefst 808 appartementen verspreid over drie wolkenkrabbers is dit onderdeel van de nieuwe weg die de stad Sydney wil inslaan. Samen de International Towers Sydney en Crown Sydney is het zo voorzien van enkele imposante torens.

Drie gebouwen vormen samen One Sydney Harbor

De torens die samen One Sydney Harbor gaan vormen hebben echter verschillende hoogtes. Het gebouw met 72 verdiepingen zal 317 appartementen herbergen. Die van 68 verdiepingen zal er 322 hebben. De kleinere van 30 verdiepingen voegt zich daar nog aan toe. Volgens de architect komt luxe voornamelijk door vakmanschap te tonen. Verder vertelt Renzio Piano, de architect die eerder ook al een Pritzker award won, dat hij een verhaal wilde vertellen met dit design. “We keken naar deze gebouwen als kristallen die tegen elkaar afspelen.” Het gebouw kenmerkt zich ook door veel lichtinval en ramen. Klinkt alsof het er erg warm gaat worden in de Australische hitte, maar voor dat geld is een airconditioning natuurlijk ook geen probleem. Het gebouw is nog onder constructie, dus we moeten het voorlopig nog met de artiesten-tekeningen doen van dit duurste penthouse van Australië. Bekijk die hieronder maar even:

Trouwens, nog op zoek naar een idee om te bezoeken in Australië? Misschien is West-Australië dan een idee. Genoeg te doen om jouw bucketlist te gaan verzilveren.

Bron: Manofmany