Duurste horloges ter wereld

Een mooi en goed horloge loopt al snel op tot wel honderden euro’s. Als je dacht dat een Rolex iets te ver buiten je budget ligt, check dan vooral even deze rakkers. De prijzen die voor deze klokjes worden aangeboden zijn te bizar voor woorden.

Hublot Big Bang ($5 miljoen)

De Zwitserse horlogemaker Hublot maakt veel verschillende horloges. In zijn ‘Hublot Big Bang’ heeft hij maar liefst 1282 diamanten verwerkt. Dit horloge werd onder anderen gekocht door Beyoncé. Zij gaf het horloge van $5 miljoen cadeau op de 43e verjaardag van haar echtgenoot Jay-Z. Probeer dat maar eens te overtreffen bij de volgende verjaardag.

 

Patek Philippe, Calibre 89 ($6 miljoen)

Dit mooie kunstwerk werd ter gelegenheid van de 150e verjaardag van het merk gevierd. Het heeft 18 kenmerken gekregen en twee kanten met uurwerk. Het bevat naast de mogelijkheden die je van een horloge verwacht ook een thermometer, een sterrenkaart, een chronometer, een maanfase indicator, een volle kalender met dagen, jaren en maanden en een zonsopkomst- en zonsondergangs indicator. Het heeft maar liefst 9 jaar geduurd om slechts twee varianten hiervan te maken. Misschien dat dit de prijs van 6 miljoen wel kan verklaren.

 

Patek Philippe, Henry Graves Junior Supercomplication Pocket Watch ($20 miljoen)

Een tweede variant van de Patek Philippe was een feit nadat autofabrikant James Ward de meest gecompliceerde horloge ter wereld wilde hebben. Het aantal kenmerken werd flink opgeschroefd tot meer dan 900(!). Ook zit er 24-karaats goud in. Het prijskaartje van 20 miljoen dollar was het voor meneer Ward meer dan waard.

 

Chopard 201, Carat ($25 miljoen)

Oké, we hebben de lijst niet op schoonheid uitgezocht, maar puur op prijs. Dat zul je door dit horloge wel begrijpen denken we. Het lijkt alsof het kind van Chopard het destijds heeft ontworpen. Best bizar dat dit horloge dan 25 miljoen dollar waard is geworden. Deze waarde zit voornamelijk in de 201 karaat diamanten die in het horloge zijn verwerkt. Er zijn 874 diamanten van verschillende groottes en kleuren aanwezig. De drie grootste diamanten zijn hartvormig. Misschien een leuk cadeautje voor je liefje met Valentijn bijvoorbeeld.

 

Breguet Grande Complication, Marie Antoinette ($30 miljoen)

Tot slot de grote winnaar in dit rijtje. De horlogemaker Abraham-Louis Breguet had veel connecties met mensen uit de hoogste sociale klasse. De hoogste van deze sociale connecties was die met de Franse Royal familie. Het leek erop dat destijds de Koningin de opdracht gaf tot het ontwikkelen van een horloge met vrijwel elke functie die er in die tijd maar te bedenken was. Het lijkt erop dat het aardig gelukt is.

(video vanaf minuut 3:21)

Mocht je willen beginnen met een eigen collectie die wel exclusief is, maar toch enigszins betaalbaar, dan zijn deze instap modellen perfect om te beginnen met een Rolex collectie.