Een R8 is de meest voor de hand liggende optie voor de duurste Audi van 2022, maar het blijkt toch een RS Q8 te zijn. Geen sportwagen maar een SUV dus, en deze werd verkocht voor 444.747 euro. Een enorm bedrag, zeker als je het vergelijkt met de allerduurste Audi R8, waar je minstens 307.000 euro voor kwijt bent. De Audi RS Q8 werd echter voor veel meer geld verkocht en dat heeft een speciale reden.

De duurste Audi van 2022

Hoe het komt dat deze Audi RS Q8 zo duur is? Nou, de auto is eerst langs de tuner Abt voor een make-over geweest, waardoor het een RS Q8 Signature Edition is. Met 799 pk, 1.000 Nm en 23-inch wielen is dit een auto van de bovenste plank en in alles beter dan een Lamborghini Urus. De auto is een speciale editie als eerbetoon aan Abt. Ook zijn ze zeer zeldzaam, er werden slechts 96 exemplaren gebouwd en daarvan kwamen er slechts enkele naar Nederland.

Een vergelijkbare auto is overigens de Audi RS 6 Signature Edition, waarvoor bedragen richting de 400.000 euro worden gevraagd. Het is ook niet mogelijk om de auto eerst op kenteken te zetten daarna naar de tuner te gaan. Abt verkoopt auto’s echter kant en klaar, waardoor je meer geld kwijt bent aan de belasting. Momenteel zijn er nog een aantal exemplaren beschikbaar bij meerdere dealers die allemaal 422.500 euro vragen.

Hieronder zie je een uitgebreide video over deze auto:

Bron: Topgear