De voetballer is een voorbeeld voor de jongere generatie

Nadat Dušan Tadić voor FC Groningen speelde, trok hij zijn voetbalschoenen aan voor FC Twente en Southampton. Vervolgens vertrok de Serviër naar Amsterdam en de rest is geschiedenis.

Momenteel heeft Tadić al drie seizoenen bij Ajax erop zitten, waar hij het verdienstelijk doet. Hij voetbalt vaak als vleugelspeler, maar in de Champions League wedstrijden wordt de Serviër ook wel als spits ingezet. Tadić is niet alleen maar een speler die bekend staat om zijn voetballende kwaliteiten, maar ook iemand met een ijzeren mentaliteit. Hij heeft er in zijn jeugd alles aan gedaan om prof te worden. Er gaan verhalen, dat hij het gevoel heeft dat hij een dag te weinig heeft getraind wanneer hij een half uur niks doet.

Er zijn ook Oranje-internationals die hebben geïnformeerd naar het trainingsschema van Tadić . Vervolgens werd het de internationals afgeraden om het trainingsschema van Tadić te volgen omdat zijn uithoudingsvermogen buitenaards is. De meeste voetballers kunnen het niet aan.

Dušan Tadić is een extreem fitte speler

Geen wonder dus dat Tadić super fit oogt. Hij deelt dan ook weer een foto van zijn strakke sixpack op Instagram. Het lijkt erop dat de Serviër nog wel een tijd bij Ajax zal blijven. Hij heeft een contract tot 2026. Het is de bedoeling dat hij tot 2023 blijft voetballen en daarna een opleiding gaat volgen in het trainerschap.

De wedstrijdvoorbereiding van Dušan Tadić

Aan de manier waarop Tadić zich voorbereidt op een wedstrijd, kun je al zien hoeveel hij geeft om zo fit mogelijk te zijn en zo goed mogelijk voor de dag te komen. Naast gebruikelijke trainingen, is hij bijna elke dag nog een half uur in de gym te vinden.

Op deze dagen eet de vleugelspeler een extra grote hoeveelheid koolhydraten. Zijn dieet bestaat bijvoorbeeld uit, pasta, rijst, vis, salade, groente en soep. Hij drinkt op een dag thee en water en in de ’s middags soms koffie. Hij zorgt er ook iedere nacht voor dat hij voldoende slaapt. Voor de wedstrijd doet hij nog rek en strek oefeningen, zodat zijn spieren weten dat ze weer volop aan de bak moeten en dan kan de Serviër weer vlammen. Dankzij het vele sporten en een gedisciplineerde levensstijl heeft hij een lichaam om u tegen te zeggen. Hij toont zijn strakke sixpack nog even aan zijn fans op Instagram, om te laten zien hoe fit die is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 433NL (@433nl)

Er zijn meerdere voetballers die waanzinnig fit zijn. Het meest opvallende is de transformatie van Fernando Torres. De Spanjaard ging pas na zijn voetbalcarrière flink beuken in de sportschool en lijkt nu wel een bodybuilder.