Japanse karaokebar

Jezelf en je vrienden voor schut zetten, terwijl jij helemaal los gaat op het podium omdat je net een drankje te veel op hebt en het dan allemaal niet meer zoveel uit maakt. Dat is de karaoke zoals we die in Nederland kennen. Maar de Japanners doen het natuurlijk op een modernere manier. Een Japanse karaokebar bestaat namelijk uit private booths waar jij met je vrienden helemaal lost kunnen gaan, zonder dat je vervolgens op het internet beschamende foto’s voorbij ziet komen. Deze booths zijn ook nog eens voorzien van de allernieuwste snufjes. Hoe kan het ook anders, het idee komt tenslotte uit Japan. Zo bestel je je drankje via een telefoon en vraag je dat ene karaokenummer aan via een iPad. Dit concept is al overgewaaid naar steden als Berlijn en Parijs en komt nu ook naar Amsterdam.

karaoke-tour-dukeoftokyo-manman

Duke of Tokyo tour

Maar voordat deze Japanse karaokebar er komt, kun je kennis maken met het concept door middel van mobiele karaokebars op verschillende plekken in Amsterdam. Aanstaande woensdag 24 mei zal de eerste mobiele Duke of Tokyo te vinden zijn in de Kopstootbar om zijn weg te vervolgen naar het Skatecafé, Bacchus Festival, TonTon Club Westerpark en Into The Woods. Check de gehele agenda op de Facebookpagina van Duke of Tokyo. 

dukeoftokyo-schaftwagen-manman

Crowdfunding

Zo’n toffe bar om ons uitgaansleven te verrijken zien we natuurlijk wel zitten. Alleen kost dit veel geld en daarom starten de mannen een crowdfunding campagne via CrowdAboutNow. Groot karaoke-fan? Dan kan jij ervoor zorgen dat deze bar er gaat komen door de mannen een handje te helpen.

Zie jij jezelf al de sterren van de hemel zingen of juist de glazen bier laten knappen en lekker vals meelallen op de typische karaoke hits, maar dan lekker privé? Neem dan zeker een kijkje bij de mobiele karaokebar om in de toekomst een standaard karaoke kroeg-avond in de week toe te voegen.