Of je nou wel of niet gelooft dat deze type games onder de categorie ‘sport’ vallen, een ding is zeker: aan innovatie komt geen einde, dus er komen er alleen maar meer. Drones zijn niet nieuw meer en in principe kan iedereen er aan komen. Dit heeft erin geresulteerd dat de eerste drone wedstrijden zijn ontstaan. De racing machines worden bestuurd  op een manier die we nu nog niet kennen, het lijkt namelijk niet op een videogame, maar ook niet op het besturen van een vliegtuig.

Drone Racing e-sport man man

Wat houdt Drone Racing precies in?

Je bestuurt de drones van een afstand en laat ze door allerlei obstakels duiken. De LED-verlichtte drones vliegen met snelheden van wel 130km/h. De drones zelf zijn vrij klein en omdat ze door obstakels moeten en tegen andere drones racen, zijn crashes vrij gebruikelijk. Deze ongelukken zijn meer dan eens catastrofaal. Om dit te voorkomen besturen de piloten de drones d.m.v. een bril. De bril houdt contact met de drone en de camera die voorop de drone zit.

Zoals bij elke sport zijn er verschillende toernooien, voor Drone Racing zijn dit: DR1 (gesponsord door Mountain Dew en Doritos) en DRL. Zie jij deze nieuwe sport wel zitten of blijf je liever naar Max kijken?

Drone racing man man e games

Check deze schitterende beelden van oud en nieuw, gefilmd door een drone.