Welke warme winterjassen kan je kopen als man?

Als je als man een nieuwe jas wilt kopen, heb je een enorm scala aan jassen waar je een keuze uit moet maken. Je hebt natuurlijk de leren jassen, prima voor warm weer maar in de winterdagen is dat toch iets te fris. En je hebt natuurlijk ook de echte skijassen, waarmee je het in een temperatuur van -20 nog niet koud hebt. Hoe dan ook is het van cruciaal belang dat jij je lekker voelt in je jas en je hem graag aantrekt. Een foute keus maken qua jas kan ervoor zorgen dat hij jaren in je kast hangt en je hem eigenlijk voor niks hebt gekocht. De warme winterjassen zijn natuurlijk diegene die je net voor de winter wilt halen, maar niet voor de zomer.

De drie warmste jassen die je kan kopen

Om de goede keuze te maken, hebben we drie verschillende soorten jassen voor je verzameld, zodat je nooit een slechte keuze maakt.

1. Puffer jacket

Één van de meest populaire winterjassen is een puffer. Een puffer jacket is een jas die van binnen gewatteerd is en daardoor extra warm is. Meestal is hij opgevuld met eenden- of ganzendons, zodat hij extra comfortabel aanvoelt. Meestal wordt de buitenkant van een puffer gemaakt van een synthetische vezel zoals nylon of polyester. Zo kan je hem goed impregneren tegen regen en zorg je ervoor dat al je kleren onder de puffer jacket droog blijven. Deze jas is goed te matchen in een relaxte look, zoals met een wijde jeans, sneakers en een warme stijlvolle hoodie.

puffer warme winterjassen

puffer jack

Puffer jas

khaki €340 Shop nu

2. Parka jas

Een echte Alaska-topper is een Parka jacket. Een parka is een jas met capuchon en is meestal een stuk langer, zodat je bovenbenen ook lekker warm blijven. Meestal zijn de jassen gemaakt van nylon, dat een heel goed materiaal is om waterdichte jassen van te maken. Daarnaast is zo’n jas meestal afgewerkt met (nep)bont, zodat het er ook nog eens stijlvol uitziet. Zo’n parka jas is goed voor vrijwel iedere look. Hij past bijvoorbeeld perfect bij jeans, bijvoorbeeld een mooie blauwe of zwarte spijkerbroek.

parka jacket warme winterjassen

parka

Parka

grijs €375 Shop nu

3. Mantel

Een mantel is een jas die tot helemaal boven dicht kan. Je hebt de uitvoering met knopen, maar het is beter om die met een rits te kopen. Daardoor blijft het namelijk warmer aan de binnenkant van de jas en blijf jij dus ook lekker warm. Bij over coats is er meestal een omslagkraag en kan de jas niet tot helemaal boven dicht, vandaar dat de mantel een beter keuze is. De jas wordt meestal gedragen door mensen die nette kleding onder de jas hebben, zodat die niet kreuken. Maar een mantel zou je bijvoorbeeld ook goed met een lekkere hoodie kunnen combineren.

jacket

mantel

Mantel

grijs €279,30 Shop nu