Waar gaat de nieuwe serie DJANGO over?

DJANGO speelt zich af in het Wilde Westen in 1860-1870. Django’s vrouw en kinderen zijn acht jaar geleden om het leven gebracht. Dit ‘trauma’ achtervolgt hem nog steeds. Django denkt dat zijn dochter Sarah nog steeds in leven is en gaat dus met volle hoop naar haar opzoek.

Na een lange zoektocht vind hij haar in New Babylon. Hier leven allerlei verschoppelingen van verschillende afkomst, ras en geloof. Sarah is al lang volwassen op het moment dat hij haar vindt. Het moment dat Sarah hem ziet, vraagt ze hem om weg te gaan. Sarah is bang dat zijn aanwezigheid in de stad voor onrust zou zorgen. Django is het hier alleen niet mee eens. Hij wil namelijk niet alweer zijn dochter verliezen.

DJANGO Episode 1

De cast van de serie

Django wordt gespeeld door de Belgische acteur Matthias Schoenaerts. De volle naam van Django is eigenlijk Julian Wright, Django is slechts een alias. Hij heeft dus een erg donker verleden gehad, gezien het verlies van zijn vrouw en kinderen. In de serie probeert hij er ook achter te komen wie hen vermoord heeft.

Sarah, de dochter van Django, wordt gespeeld door Lisa Vicari. Aangezien zij van jongs af aan al in het stadje New Babylon woont, wordt zij enorm gerespecteerd door alle inwoners. John (Nicholas Pinnock), de man die haar als een dochter opvoedde, is overigens voor haar geen vaderfiguur meer. Toen Sarah ouder werd, begon ze namelijk gevoelens voor hem te krijgen. In de serie zijn ze dan ook van plan te trouwen. John is overigens ook de man die New Babylon had opgericht. Kortom, hij is ook een groot man in de gemeenschap.

De serie kan je binnenkort op Canal Digitaal zien

De serie is alleen niet echt op een plek te zien waar je het verwacht. DJANGO is te streamen via Canal Digitaal. Sinds 23 april 2023 zijn de eerste twee afleveringen te zien. De weken daaropvolgend komt er elke week een nieuwe aflevering. De gehele serie heeft tien afleveringen.

Ben je nu benieuwd naar deze serie? Dan kan je hieronder de trailer bekijken: