De grote vraag die overblijft is dus welke games je anno 2019 lekker vlot kunt spelen op je PC. Om daar het antwoord op te vinden hebben we de beste gaming-laptops, gaming-desktops en de beste grafische kaarten gebruikt om de meest vette games te spelen. We hebben dus een aantal games geselecteerd, variërend van de nieuwe releases van Yakuza Kiwami 2, Mortal Kombat 11 en Anno 1800.

Beste pc games 2019

Voor we je alle ins- en outs gaan vertellen is het misschien handig om je te adviseren welke componenten je zou kunnen overwegen als je een nieuwe game-pc gaat aanschaffen (of zelf gaat bouwen). Zo is de combinatie van een Nvidia GeForce RTX 2060 GPU, Intel Core i7-6950X CPU, ASUS X99 Sabertooth-moederbord en Corsair Vengeance DDR4 16 GB (4×4 GB) RAM een betaalbare maar krachtige optie.

Snooker 19

Vergis je niet, Snooker 19 is alles behalve een eenvoudige, arcade-game. Dit is gewoon een hele vette simulator die alles uit de kast haalt. Het komt aan op planning en vaardigheid. Je bent dus alvast gewaarschuwd.

Heb je deze game nog nooit eerder gespeeld, ga dan gerust oefenen, ook met de tutorial-modus is het een hele uitdaging om deze game goed uit te spelen. Heb je al wel een ruime ervaring met dit type game, geniet dan van alle nieuwe opties zoals de online multiplayer optie en het spelen van toernooien onder tijdsdruk.

Control

Remedy Entertainment, de Finse studio, is niet langer gebonden aan de Xbox One van Quantum Break en is nu terug met Control. Je speelt Jesse Faden, een rekruut voor het Federal Bureau of Control, een geheime overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het monitoren en de paranormale strijdkrachten.

Als je eerder een Remedy-game hebt gespeeld, dan levert de game direct herkenning op. De horror-elementen van Alan Wake zien we, evenals de reality-manipulatie-krachten van Quantum Break. Wat Control onderscheidt van vergelijkbare games, is de kwaliteit van de speelniveaus. Het is in een woord briljant.

PC games

Ion Fury

Als je het nieuws rondom games voor de pc een beetje volgt, zal je dit spel wellicht kennen. Niet omdat je het al gespeeld hebt, maar vanwege de afgedwongen naamsverandering. De makers hadden in eerste instantie gedacht dat het leuk was op het de naam ‘Iron Maiden’ te geven. Dit bleek niet echt een goede keuze daar de metalband met dezelfde naam niet zoveel zag in de game.

Ion Fury is een van de games die op je bucketlist moet staan. Het is een schietspel wat al snel wordt vergeleken met Duke Nukem en Shadow Warrior van weleer. Talloze vijanden moet je afschieten en hoe verder je in het spel komt, des te uitgebreider wordt het arsenaal aan wapens.

NBA 2K20

Bij het woord NBA denk je natuurlijk direct aan Basketball. Logisch toch? De NBA 2K-serie is inmiddels toe aan versie en een aantal verbeteringen springen duidelijk in het oog. Wat als eerste opvalt is de verhaalmodus. Deze is sterk verbeterd en laat je tal van uitdagingen spelen. Op zich is dat niet zo heel uniek, ook andere hebben die insteek overgenomen, maar NBA 2K is nog steeds de leidende factor op dit gebied. Ook de social-hub heeft een make-over gekregen. Zo heb je nu toegang tot tal van mogelijkheden voor de multi-player optie, kun je aanpassingen aanschaffen en trainingsbanen bezoeken om je avatar te upgraden.

PC games

Sea of Solitude

Gevoelige onderwerpen aanpakken kan voor elk medium een uitdaging zijn, vooral als het gaat om de geestelijke gezondheid. In de voetsporen van Hellblade: Senua’s Sacrifice, volgt Sea of Solitude een jonge vrouwelijke hoofdrolspeler terwijl ze navigeert door een wereld vol monsters die haar eigen problemen symboliseren.

Gekleed als een beest, kan het verhaal eigenlijk net zo goed over je eigen persoonlijke uitdagingen gaan. Met een droomachtige stad als decor, geïnspireerd op Berlijn, gebruik je platforming en stealth om aanvallen te ontwijken en je weg te vinden naar een vorm van innerlijke vrede en emotionele realisatie. Het is een unieke ervaring en, net als What Remains of Edith Finch, is het absoluut de moeite waard.