Jaarlijks maakt de ‘World’s 50 Best Restaurants Academy’ een lijst met de beste restaurants ter wereld. Fijnproevers over de hele wereld worden op pad gestuurd met maar één missie. Welk restaurant mag zich bekronen tot de beste van de wereld.

In deze culinaire lijst is er ruimte voor twee Nederlandse restaurants. Het restaurant Amber in Hongkong, van de chef-kok Richard Ekkebus en De Librije van Jonnie de boer.

Start vandaag nog je culinaire bucketlist met de 10 beste restaurants van de wereld.

10. Asador Etxebarri (Spanje)

Diep in de Atxondo vallei in Spanje, aan de voet van de berg Anboto, vinden we Etxebarri. Sterrenkok Victor Arguinzoni is de grillmeister, want zorgvuldig selecteert hij brandhout van verschillende bomen om daarboven lokaal geteelde producten te grillen.Asador Etxebarri

9. Steirereck (Oostenrijk)

In het stadspark van de hoofdstad Wenen vind je Steirereck. Hier bakt chef-kok Heinz Reibauer de allerbeste schnitzel!

Steirereck

8. Narisawa (Japan)

De heer Yoshihiro Narisawa, eigenaar en chef-kok van naar zichzelf vernoemde Narisawa in Tokio. Hij is één van de meeste innovatieve chefs op het gebied van sustainability.

Narisawa

7. Mugaritz (Spanje)

In het noorden van Spanje in het plaatje San Sabastiaan, tussen de restorts, vinden we Mugaritz. Hij maakt gebruik van zijn omgeving, met vis uit de Atlantische Oceaan en kruiden uit de Pyreneeën.

Mugaritz

6.Mirazur (Frankrijk)

Ten oosten van Nice ligt het Franse plaatsje Menton met uitzicht op Italië. Naast het uitzicht vind je hier ook één van de beste Italiaanse cuisines onder leiding van Mauro Colagreco.

Mirazur

5. Noma (Denemarken)

In Copenhagen vind je de kern van gastronomisch Scandinavie, waar René Redzepi al ruim 13 jaar één van de beste chefs ter wereld is. Je moet er snel bij zijn, want eind dit jaar zal Noma plaatsmaken voor een nieuw concept.

noma Restaurant in Copenhagen - Main Entrance

4. Central (Peru)

Wie binnen stapt bij Central leert Peru pas echt kennen. In een gastronomisch verhaal dat begint op 20 meter onder zeelevel, stijgt tot 4.100 meter in de bergen.

Central

3. Eleven Madison Park (Amerika)

In ‘The Big Apple’ eet je in de open keuken van twee vrienden, Daniel Humm en Chris Flint. Naast deze derde plek weten ze alle prijzen te winnen op het gebied van service.

Eleven Madison Park

2. El Celler de Can Roca (Spanje)

De drie broers Roca zijn koning in hun vakgebied – Joan als een chef-kok, Joseph als sommelier en Jordi als patissier. Samen zijn ze goed voor de derde plek.

El Celler de Can Roca2

1. Osteria Francescana

Chef Massimo Bottura wist de fijnste gerechten te serveren aan de fijn proevers. In het Italiaanse plaatsje Modena, eet je het allerbeste in 2016.

Osteria Francescana