Header Photo by Lewis Hamilton Instagram

1. Lewis Hamilton

De best verdienende Formule 1 coureur is Lewis Hamilton. Dit verbaast ons eigenlijk ook niks als we zijn rocksterrenleven onder de loep nemen. Lewis Hamilton verdient om en nabij de 30 miljoen dollar per jaar. Dit kan met een beetje geluk zelfs oplopen tot 40 miljoen dollar. Dit heeft hij te danken aan alle successen die hij de laatste jaren heeft geboekt. In de afgelopen twee jaar werd hij twee keer kampioen en één keer tweede. Mercedes AMG mag trots zijn op haar top coureur.

2. Sebastian Vettel

Sebastiaan Vettel heeft wat betreft zijn salaris niks te klagen. Hij verdient net als Lewis Hamilton 30 miljoen dollar per jaar bij Scuderia Ferrari. Daarnaast maakt hij, als het goed gaat, ook nog eens kans op 10 miljoen dollar extra. Met een budget van 400 miljoen dollar voor het italiaanse team loopt Vettel weg met ongeveer tien procent van het budget.

3. Fernando Alonso

Fernando alonso is één van de snelste coureurs, maar omdat hij in een McLaren rijdt behaalt hij weinig successen. Dat mag de pret niet drukken voor de Spaanse coureur want hij harkt per jaar ongeveer 30 miljoen dollar binnen. Zijn geschatte vermogen wordt op 200 miljoen dollar geschat, dus hij heeft genoeg financiële middelen om zijn vrije tijd aangenaam te besteden.

4. Valtteri Bottas

De Finse Valtteri Bottas is dit jaar overgestapt naar het team van Mercedes en dat was de stap van zijn leven. Hij heeft een jaarcontract van 8,5 miljoen dollar binnengesleept en als hij het goed doet maakt hij kans op een verlenging met een nog mooier salaris.

5. Kimi Raikkonen

De mogelijkheid bestaat dat dit het laatste seizoen is voor de Finse coureur, maar dat heeft vooralsnog geen invloed op zijn salaris. Hij verdient dit jaar een slordige 7 miljoen dollar bij Ferrari. Hij kan dit salaris aanvullen tot 10 miljoen dollar, maar dan moet hij het wel beter doen dan vorig jaar toen hij zesde werd.

Onze held Max Verstappen

Max Verstappen heeft zich in de afgelopen jaren snel ontwikkeld als coureur. Hij begon met ongeveer 350.000 dollar in 2015. In 2016 verdiende hij 750.000 dollar en dit jaar zit hij op 3 miljoen dollar vanwege zijn succes. Hij valt niet binnen de top 5, maar gekeken naar zijn leeftijd doet hij het aardig goed.


Formule 1 coureurs verdienen dus een aardige duit als ze het goed doen. Dat is natuurlijk ook niet vreemd als je ziet wat voor risico’s ze nemen door mee te rijden in de Formule 1. Ze halen topsnelheden tot ongeveer 370 kilometer per uur.